Winacties

Glamourdiva met nieuwe show

ZUTPHEN – Met haar nieuwe show ‘Ruth’ is Ruth Jacott teruggekeerd op het theaterpodium. De glamourdiva zingt in deze show haar grootste hits en meest recente Nederlandstalige werk. Woensdag 26 april om 20.00 uur treedt ze op in Theater Hanzehof. Lezers van deze krant maken kans op vrijkaarten.

De zangeres is inmiddels alweer 56 jaar, maar dat houdt haar niet tegen. “Hoe meer je hebt meegemaakt, hoe meer je te vertellen hebt”, vertelt ze. Ruth Jacott heeft veel successen gehad in haar leven. De nummers ‘Vrede’ en ‘Leun op mij’ zijn bij menig Nederlander bekend. Het duet ‘Blijf bij mij’ met Paul de Leeuw groeide uit tot een romantische klassieker. Voor haar bijdrage aan de Nederlandse muziek werd ze onderscheiden met een Gouden Harp. Ook is Ruth actief in de theaterwereld. Zij speelde in onder andere de musicals ‘Cats’ en ‘Billie Holiday’. Voor de laatste kreeg zij de award ‘beste vrouwelijke hoofdrol in een kleine musical’.

Gympies
Wanneer Ruth thuis aan de keukentafel zit, met haar oude gympies, zet ze haar glamour even uit. Op het fornuis staan pruttelende pannen en op de tafel volle borden en kleurige gerechten. “Zo moet je mijn nieuwe programma ook zien”, legt ze uit. “Een kleurig geheel dat ik met mijn eigen saus op smaak breng.” Met een frisse, vijfkoppige band serveert ze een menu van vertrouwde hits en een verrassend nieuw repertoire. “In gedachten zie ik het publiek hier bij me rond de tafel zitten, waarbij ik de gastvrouw ben die het bezoek vermaakt. Met mijn liedjes en verhalen geef ik de zaal hoop en troost. Noem het maar voedsel voor hart en ziel, omdat ieder lied een filmpje is waaraan je je eigen leven kunt spiegelen.” Ruth zingt heel bewust in haar show alleen Nederlandstalige nummers. “Een tekst in je moedertaal kruipt direct bij je naar binnen.’’

Sportschool
In de aanloop naar haar nieuwe show waren de sportschool en haar trainingsschema haar bondgenoten. “Een goede conditie is een must als je op het podium energie wilt uitstralen”, meent Ruth. “Daarom ben ik zwaar in training geweest. Maar denk niet dat ik daarmee wil camoufleren dat ik vijftig ben geweest, want ik heb geen moeite met mijn leeftijd. Sterker nog: ouder worden geeft me rust omdat ik nu een beetje weet hoe het leven in elkaar zit.” Ruth vertelt dat vechten tegen de jaren geen zin heeft. “Ik blijf liever met mezelf in balans. Dan word je veel mooier oud. Los daarvan is de strijd tegen het lijf een heerlijk onderwerp om op het toneel de spot mee te drijven. Net als gedoe met mannen.”

Lezers van Nieuwsblad Stedendriehoek die kans willen maken op vrijkaarten voor de show van Ruth Jacott, kunnen uiterlijk maandag 24 april 12.00 uur een sms sturen (0,60 per sms). Sms: STE<spatie>ruth naar 4004. De winnaars krijgen telefonisch bericht. (Fotos: Roy Beusker)