Stedendriehoek

Wijnhuisfonds laat carillon langer spelen

Vanaf links Nel Vierssen, Marieke Schriks, Hendrikje van Waterschoot en stadsbeiaardier Frans Haagen. (Foto: Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau)

Stichting Het Wijnhuisfonds uit Zutphen heeft vorige week een cheque overhandigd aan Hendrikje van Waterschoot, voorzitter van Stichting de Vrienden van het Carillon. Deze cheque, ter waarde van €1800,-, is bedoeld om het carillon in de zomer langer te laten spelen.

Bestuursvoorzitter Nel Vierssen en vice-voorzitter Marieke Schriks reikten de cheque uit. Op deze manier levert het Wijnhuisfonds een bijdrage aan het ten gehore brengen van het muzikale erfgoed van Zutphen, zodat bezoekers en inwoners langer kunnen genieten van het vertrouwde geluid van het carillon.

Marieke Schriks: “Toen ik hoorde dat er onvoldoende geld was om het carillon ook na de zomermaanden te laten bespelen, dacht ik direct aan het Wijnhuisfonds en heb het bestuur voorgesteld een bijdrage te doen.” Nel Vierssen voegt daaraan toe: “Ik was het daar meteen mee eens. Het past goed binnen de doelstellingen van het fonds. Naast de zorg voor het beheer en behoud van monumenten tonen wij ook graag onze betrokkenheid bij het cultureel erfgoed van Zutphen.” Schriks voegt daaraan toe: “Door onze bijdrage kunnen bezoekers nu ook in september en oktober genieten van de wekelijkse marktconcerten van stadsbeiaardier Frans Haagen, die dat fantastisch goed doet.”

De muziek van het carillon is onlosmakelijk verbonden met de binnenstad en een belangrijk onderdeel van het historisch en cultureel erfgoed. Een bijdrage past daardoor binnen het beleid van het Wijnhuisfonds, dat zich inzet voor het behoud van monumentaal en historisch erfgoed. Bovendien is de stichting in 1927 opgericht door het gemeentebestuur dat toentertijd zijn zetel in de Wijnhuistoren had. Reden temeer voor een bijdrage. Voor meer informatie: wijnhuisfonds.nl