Stedendriehoek

‘Wij willen onze cliënten met een glimlach zien vertrekken’

ZUTPHEN – Schmidt Medica is een begrip in zorg en al meer dan dertig jaar toonaangevend op het gebied van medische hulpmiddelen. Het bedrijf heeft zich ontwikkeld tot specialist in het menselijk bewegingsapparaat. Eind juli verhuisde het behandelcentrum van de Leeuweriklaan naar het nieuwe Gezondheidscentrum Vijverstaete aan de Piet Heinstraat 11 te Zutphen. Daar vindt zaterdag 7 oktober een open dag plaats onder de naam Health Festival. Rond 15.30 uur zal burgermeester Annemieke Vermeulen het gebouw officieel openen.

Alle disciplines van de Leeuweriklaan zijn meeverhuisd naar de nieuwe locatie. “Naast onze afdelingen therapeutisch elastische kousen, orthopedie, mammacare, pedicure, sport- en orthopedisch schoeisel treft u in het nieuwe pand bijvoorbeeld ook Betsy, Voetencentrum Wender, Fysio Zutphen, Iris Ink, Cambridge Weight Plan, Proflebo, Ergotherapie Zutphen-Warnsveld en Handtherapie Slobbe aan”, vertelt eigenaar Marc Schmidt die nog in gesprek is met diverse andere medische en paramedische zorgverleners voor vestiging in Vijverstaete.

De naam van het gezondheidscentrum, naast het Emerhuys en de Brandweerkazerne, is afgeleid van de officiële naam van het markante pand Vijverstaete, dat eind jaren 90 is gebouwd in opdracht van Friesland Campina en later betrokken door de Rabobank en Accon. Het pand is aan de achterzijde gelegen aan De Vijver in Zutphen. Het imposante pand van ruim 3000 m2 is ontwikkeld tot het mooiste gezondheidscentrum van Zutphen. “Wij nodigen u van harte uit om zaterdag uw eigen ervaring op te komen doen” zegt Schmidt.

Schmidt Medica kent haar oorsprong in de beginjaren ‘80. Mevrouw Ettema-Schmidt begon aan de Groenmarkt 39 te Zutphen haar medisch speciaalzaak. In het piepkleine winkeltje werd een groot aanbod aan medische hulpmiddelen verkocht. De verhuizing naar het pand aan de Leeuweriklaan bood het bedrijf de kans zich verder te ontwikkelen tot een volledig zorg- en behandelcentrum. Schmidt Medica heeft zich ontwikkeld tot een belangrijke partner op dit gebied van zorg. Naast de hoofdvestiging in Zutphen heeft Schmidt Medica vestigingen in Nijmegen en Veenendaal en een vijftigtal servicelocaties verspreid door heel Nederland. Sinds 2010 staat de derde generatie ondernemers aan het roer van het bedrijf in de personen van Marc en Annelies Schmidt.

Een replica van het schilderij De Nachtwacht siert prominent het kantoor van Marc Schmidt in het schitterende gezondheidscentrum. Hij is zichtbaar trots op het veelomvattende zorgcomplex aan de Piet Heinstraat 11. “We hebben hiermee een uniek concept in handen. Er gebeurt veel in de zorg en daar spelen wij op in. In dit gezondheidscentrum vervullen wij een soort loketfunctie; hier vind je alles onder één dak op het terrein van eerste- en tweedelijnszorg of zoals wij het noemen vloeiende zorg. Immers hier sluit de zorgverlening in al haar facetten naadloos op elkaar aan.”

Was Schmidt Medica op het oude adres aan de Leeuweriklaan nog hoofdzakelijk gespecialiseerd in de zogenoemde ‘onderste extremiteiten’ globaal alles wat met het bewegingsapparaat te maken heeft op het nieuwe adres wordt ook gewerkt aan de andere vormen van gezondheidszorg. En de geboden diensten nemen alleen maar verder toe. “In het vorige pand kwamen dagelijks ongeveer 100 zorgvragers hier groeit dat aantal snel door de toename aan complementaire zorgverleners en diensten tot het dubbele. Ze variëren in leeftijd van een half jaar tot 107. Dat vraagt om een heel andere persoonlijke benadering en die bieden wij. De cliënten die bij ons komen gaan natuurlijk niet voor hun plezier naar een gezondheidscentrum. Ons streven is daarom – en daar slagen we vooralsnog gelukkig goed in – om hen met een glimlach weer te laten vertrekken.”

Schmidt Medica kreeg heel recent de kroon op het werk vertelt Marc: “Wij ontvingen het geweldige bericht dat we genomineerd zijn voor de Sterkste Schakel 2018; deze prijs is uitgeloofd voor bedrijven in de regio Stedendriehoek en Noord Veluwe die service en klantgerichtheid als vanzelfsprekend beschouwen.” Genoemde aspecten zijn ook leidend in de visie van het echtpaar Schmidt wat betreft hun gezondheidscentrum. “Gastvrijheid staat bij ons erg hoog in het vaandel. Wij nemen nooit genoegen met wat acceptabel is; wij geven in onze servicegerichtheid geen 100 maar 110 procent. Dat komt onder meer tot uiting met onze speciale Vijverstaete Shuttle service. Dit houdt in dat onze cliënten desgewenst kosteloos thuis opgehaald worden voor een afspraak bij ons en na afloop weer keurig thuisgebracht.”

Het aantal (para)medische diensten bij Schmidt Medica is even groot als veelzijdig. De specialisten voorzien de cliënten van totale service op het gebied van orthopedische hulpmiddelen therapeutisch elastische kousen borstprothesen orthopedisch schoeisel en andere medische hulpmiddelen. Een team van medisch pedicures podotherapeuten oedeemtherapeuten fysiotherapeuten orthopedisch schoenmakers en compressieadviseurs staat garant voor topzorg. Daarnaast kan men er terecht voor een handen- en sportspreekuur; onder laatstgenoemde dienst vallen onder anderen een sportarts én een gewichtsconsulente want gezonde voeding vormt een essentieel onderdeel van een gezond leven. Naast de voorradige confectieproducten wordt uiteraard ook kwalitatief maatwerk geleverd.

Pop Up Store Zorginnovatie

De gemeente Zutphen heeft Vijverstaete uitgekozen voor hun Pop Up Store Zorginnovatie. Trots toont Schmidt tenslotte een van de meest recente – en heel bijzondere – innovaties: “Een horloge met ingebouwde GPS die in contact staat met een app op de smartphone. Enorm praktisch en het vergroot je overlevingskansen bij een incident.”  Dit is één van de innovaties die de komende zes maanden te bekijken zijn in de Pop Up Store welke zaterdag wordt geopend door de Zutphense wethouder Patricia Withagen. Voor meer informatie kan men contact opnemen met het hoofdkantoor van Schmidt Medica bv in Gezondheidscentrum Vijverstaete Piet Heinstraat 11 te Zutphen telefoon 0575-514997 e-mail info@schmidtmedica.nl en website www.vijverstaete.nl

 

Health Festival bij Vijverstaete

Marc Schmidt: “Graag verwelkomen wij u op de open dag van Gezondheidscentrum Vijverstaete tijdens het Health Festival op zaterdag 7 oktober. Tijdens deze feestelijke zaterdag bent u van 13.00 tot 16.30 uur welkom om het gezondheidscentrum te komen bewonderen en kennis te maken met de behandelaars die zich op deze dag graag aan u presenteren. Uiteraard hebben wij een heerlijk gezond hapje en drankje klaarstaan.”

Wie geen vervoer heeft om de open dag te bezoeken kan worden opgehaald door de Vijverstaete Shuttle service door te bellen naar 0575-514997. Tijdens het bezoek kan men deelnemen aan één van de activiteiten of zich laten voorlichten door diverse behandelaars die gevestigd zijn in Gezondheidscentrum Vijverstaete. Een greep uit het aanbod die dag: workshops mindfulness gezondheidscheck sappenbar Boot Camp Pop-Up Zorg Innovatie Winkel gezonde spelletjes voor jong en oud gezondheidswandeling van 5 kilometer inclusief check-up elektrische fiets testparcours.