Stedendriehoek

Wethouder bedankt AfvalHelden

ZUTPHEN – Wethouder Harry Matser verraste medewerkers van Circulus-Berkel vorige week met complimenten en traktaties. Hij sprak zijn waardering uit voor het werk dat zij dagelijks doen voor de gemeente en haar inwoners. Hij deed dat in de landelijke Week van de AfvalHelden. Chauffeur René Wolters nam met plezier de eerste traktatie in ontvangst.

Wethouder Matser sprak zijn bewondering uit voor alle chauffeurs, beladers en medewerkers van het Recycleplein die de inzameling en recycling mogelijk maken. Zeker in deze coronatijd. Wethouder Matser: “Nu heel veel mensen vanuit huis werken, is de hoeveelheid huishoudelijk afval en grondstoffen alleen maar toegenomen. Ook werd er heel veel opgeruimd en was het druk op het Recycleplein. Er wordt keihard gewerkt om dat allemaal in te zamelen. Dank jullie wel daarvoor.”

Duimpje omhoog
René Wolters rijdt al 20 jaar op een inzamelwagen. Hij haalt pmd bij de inwoners van Zutphen en Warnsveld op, samen met twee beladers. De inzameling met zakken is noeste handarbeid, maar levert een hoge kwaliteit pmd op. Dat betekent dat het goed gerecycled kan worden. René vindt het mooi werk en is blij met de waardering: “We krijgen onderweg ook vaak een duimpje omhoog, mensen zijn blij dat we de spullen ophalen. Dat is ontzettend leuk om te merken.”