Stedendriehoek

Wereldwinkel sluit definitief de deur

De Wereldwinkel aan de Schoolstraat in Eefde en het depot in Almen zijn nu definitief gesloten. “We willen alle klanten die ons trouw zijn geweest in de meer dan 35 jaar van harte bedanken voor hun loyaliteit en steun. Het doet ons pijn dat het zover heeft moeten komen. Niet zozeer voor onszelf, maar voor al die boeren, kleine ondernemers en handwerkslieden die met hart en ziel al die unieke artikelen maken”, aldus de vrijwilligers die de Wereldwinkel runden.

“Door voedsel te verbouwen en producten te maken met respect voor mens en milieu volgens de regels van Fair Trade, maken zij de wereld een beetje beter. Als dank kunnen zij zo ook hun eigen levensomstandigheden verbeteren. Ze mogen rekenen op een ‘leefbaar inkomen’, waardoor zij hun kinderen naar school kunnen laten gaan en zo hoop op een betere toekomst kunnen geven.”

Terugval naar armoede

“Helaas wordt dat steeds moeilijker. Klimaatverandering en daarbovenop corona betekent in veel ontwikkelingslanden een terugval naar armoede. In die landen zijn meestal geen sociale voorzieningen zoals bij ons hier om op terug te vallen. Een mislukte oogst of verlies van werk betekent vaak direct geen eten. Daarom voor het laatst en ten afscheid een dringend beroep op u allen: Blijf Fair Trade-artikelen kopen!”

In de naaste omgeving kan men nu terecht in Gorssel bij Eerlijk! Genieten – wereldse kadowinkel, Hoofdstraat 43e, telefoon 0575-495450, in Lochem bij de Wereldwinkel in de Walderstraat 17, telefoon 0573-253921 en in Zutphen bij de WAARwinkel, Korte Beukerstraat 14, telefoon 0575-743013. Gezien de beperkte openingstijden in verband met de coronaregels even van tevoren bellen om een afspraak te maken.