Stedendriehoek

Warnsveldse Schooltuinen van start

Op zaterdag 22 april om 8.00 uur begint het 106e seizoen van de Warnsveldse Schooltuinen. Kinderen die in groep 6, 7 of 8 van één van de basisscholen in Warnsveld of Zutphen zitten, kunnen aan de slag in hun eigen ruim 30 m2 grote schooltuintje.

Elke zaterdag van 8.00 tot 10.00 uur werken de kinderen onder deskundige begeleiding in hun tuintjes. Het is ook mogelijk op woensdagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur te tuinieren. Het tuinseizoen loopt tot eind november en wordt afgesloten met een afsluitende bijeenkomst.

Er worden onder andere de volgende groenten en bloemen verbouwd: snij- en slabonen, suikermais, radijs, verschillende soorten kool, spruiten, aardappelen, wortelen, uien, tuinkers, bietjes, courgettes, slabonen, andijvie, paprika, lamsoor en chrysanten. De kosten bedragen €20,- per tuin voor een heel seizoen. In dit bedrag is alles inbegrepen, zoals mest, zaden en planten. En voor iedere tuin is gereedschap aanwezig. Kinderen kunnen ook samen met een vriendje of een vriendinnetje een tuintje nemen.

De ingang van de schooltuinen ligt aan het Dahliapad, het weggetje tussen Hellenkamp en Breegraven (ter hoogte van de Lidl) in Warnsveld. Aanmelden en informatie via e-mail: johnny.van.der.valk@gmail.com