Stedendriehoek

Warnsveld werkt door aan Buurtpreventie

WARNSVELD – Binnen Warnsveld zijn nu 12 Whats App Buurtpreventiegroepen (WABP) actief, met in totaal circa 350 deelnemers. Het is een belangrijke en vrij eenvoudige bijdrage aan de buurtpreventie in Warnsveld. Naast deze groepen zijn ongeveer 25 ‘buurtpreventen’ actief, die regelmatig surveilleren in hun oranje hesjes met bijpassende cap.

Toch wordt er nog regelmatig ingebroken en vinden insluipingen plaats. Het bevorderen van het gevoel van veiligheid in het dorp vraagt nog steeds grote alertheid van alle burgers. Men kan zich daarom elk moment aanmelden voor een WABP-groep of voor surveillance.

 

Buurtpreventie Warnsveld is een initiatief van de Dorpsraad Warnsveld. “Wat het betekent als je meedoet aan een WABP-groep? Een groep wordt gevormd door een aantal mensen in je buurt of (deel van een) wijk. Die zet zich in voor het bevorderen van veiligheid en met name het voorkomen van woninginbraken en overvallen. De leden van een groep informeren elkaar door app-berichten, als zich een situatie voordoet die een gevoel van onveiligheid geeft”, aldus Roel van Oosten namens de projectgroep.

 

De deelnemers zijn alert op verdachte situaties in hun directe woonomgeving. Als zo’n situatie zich voordoet, waarschuwen ze de politie en elkaar via een app-bericht. Van de politie of van andere deelnemers horen ze wat er gedaan kan worden. Van Oosten: “Deelname aan een WABP-groep in Warnsveld betekent dus dat je geïnformeerd kunt worden door andere buurtdeelnemers, maar dat je hen zelf ook kunt informeren over een gevaarlijke en dreigende situatie. De politie kan worden ingeschakeld en die kan je vertellen wat je kunt doen naar je andere WABP-leden.”

 

In het hele land is de ervaring van de politie, dat WABP-groepen het aantal inbraken verminderen en de veiligheid van burgers vergroten. Aanmelding voor een WABP-groep of voor surveillance kan via e-mail buurtpreventiewarnsveld@gmail.com.