Stedendriehoek

Wandelen door sfeervol verlicht Zutphen

Iedereen kan zich tussen 19 en 22 december laten meevoeren door de prachtig verlichte Hanzestad Zutphen. De gids vertelt tijdens deze Hanze Winteravond Wandeling over de Hanzegeschiedenis van de stad en onderweg brengen figuranten de verhalen tot leven. Elke avond starten er vier wandelingen: de vroege voor gezinnen met kinderen, de latere voor volwassenen. 

Je ontdekt de stad zo op een andere manier. Helemaal in de donkere dagen voor de kerst. De sfeervolle verlichting geeft de wandeling iets magisch en je ziet het erfgoed van Zutphen in de spotlights. Tijdens de tocht ontmoeten de wandelaars bewoners uit de Hanze zoals een bedelaar, kijvende vrouwen, marktkooplieden en nog meer personen, maar welke dat zullen zijn is nog een verrassing.

Dat Bolwerck
De wandelingen duren ongeveer anderhalf uur. Ze starten vanaf Dat Bolwerck aan de Zaadmarkt 112. De stadsgids neemt de deelnemers mee langs de middeleeuwse taferelen. De verhalen onderweg spreken tot ieders verbeelding. Na afloop kan iedereen hier nog genieten van een drankje in winterse sferen.

Online reserveren
De Hanze Winteravond Wandelingen zijn er van dinsdag 19 tot en met vrijdag 22 december. De gidsen, van het Gilde en stichting Stadswandelingen en Arrangementen Zutphen, starten steeds om 16.30, 17.00, 19.00 en 20.00 uur. De eerste twee wandelingen zijn bedoeld voor gezinnen. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen deelnemen onder begeleiding van een volwassene. In elke groep kunnen maximaal 20 mensen meewandelen.
Deelname kost 12,50 euro (voor kinderen tot 12 jaar 5 euro), het drankje na afloop van de wandeling zit bij de prijs inbegrepen. De tickets voor de winterwandeling zijn te bestellen in de webshop van Inzutphen.nl: https://shopfie.nl/product/hanze-winterwandeling.