Stedendriehoek

Vrijwilligers plaatsen bloembakken op Marktplein in Brummen

Op donderdag 3 juni zijn er weer bloembakken geplaatst op het Marktplein in Brummen. De bloemen staan er weer fris en kleurig bij, maar door het koude voorjaar zijn ze nog niet erg gegroeid.

Eind april zijn de bakken door een aantal vrijwilligers van de werkgroep Groen van de Dorpsraad Brummen en een hovenier gevuld op het depot van de gemeente aan de Arnhemsestraat met nieuwe aarde en verse bloemen. Om de bloemen water te kunnen geven tussen het moment van vullen en plaatsen op het Marktplein heeft de gemeente gezorgd voor een waterreservoir. Door de overvloedige regenval in het voorjaar is hier weinig gebruik van gemaakt.

Nu de bloembakken weer op het Marktplein staan kan men weer genieten van de bloemenpracht. Op woensdag 9 juni zijn een groot aantal vrijwilligers weer begonnen met het regelmatig water geven van de bakken. Dit gebeurt elke week op woensdag en zaterdag. De bakken zullen blijven staan tot eind oktober, waarna ze weer leeg teruggeplaatst worden op het depot van de gemeente.

Het vullen van de bakken is dit jaar verzorgd door hovenier Arno Kroes uit Vaassen.