Stedendriehoek

Vrije nieuwbouwkavels Het Berghege

ZUTPHEN – De gemeente Zutphen heeft het nieuwbouwgebied Het Berghege (Leesten Oost) opnieuw verkaveld. De kavels zijn kleiner gemaakt, waardoor deze gemakkelijker verkocht kunnen gaan worden. De nieuwe verkaveling biedt nu ruimte voor 12 vrijstaande woningen en 16 twee-onder-een-kapwoningen.

De kavels worden aangeboden in combinatie met Begeleid Particulier Opdrachtgeverschap (BPO). De gemeente Zutphen kiest voor deze aanpak, omdat daarmee potentiële kopers worden ontzorgd. Gedurende het hele traject van grond kopen en een eigen huis laten bouwen is er begeleiding, terwijl kopers toch een grote mate van vrijheid houden ten aanzien van de kavels en soorten woningen. Hegeman Bouwteam is specialist op het gebied van Begeleid Particulier Opdrachtgeverschap en gaat de begeleiding op Het Berghege voor de gemeente Zutphen verzorgen.

 

De gemeente is erg blij om op deze manier weer een impuls te kunnen geven aan de doorontwikkeling van de wijk Leesten Oost, waarbij vooral gefocust wordt op de groep van kopers die voor een betaalbare vrijstaande of twee-onder-een-kapwoning kiezen. Uiteraard moeten de woningen op Het Berghege voldoen aan de eisen van het vernieuwde beeldkwaliteitsplan voor Leesten Oost, dat op dit moment ter inzage ligt bij de gemeente. Het beeldkwaliteitsplan waarborgt zo de kwaliteit van de te bouwen woningen.

 

De verkoop is inmiddels gestart en belangstellenden kunnen een kijkje nemen op de website www.hetberghege.nl of contact opnemen met Hegeman Bouwteam, telefoon 0571-262063.