Stedendriehoek

Vrijdagochtend 13 januari eerstvolgende ontmoeting Café Ouders & Co

ZUTPHEN – Op vrijdagochtend 13 januari is de eerstvolgende ontmoeting van Café Ouders & Co. Je bent welkom vanaf 9.00 tot 11.30 uur in Wijkrestaurant Geweldig! van het Sint Elisabeth, Geweldigershoek 39 te Zutphen.

Thema: Adem

Het thema van deze ochtend is ADEM en wordt verzorgd door Jeanette H. Reitsma. Zij is (relatie-)coach, ademcoach en opsteller. Tijdens de zwangerschap heeft je kindje zich continu afgestemd op jouw hartslag en ademing. Jij rustig; je kindje rustig. Jij onrustig, je ademhaling stokt, is van slag en je hartslag gaat omhoog; je kindje voelt de onrust en spanning.

Na de geboorte is die afstemming niet verdwenen. Sterker nog, je kindje is nog steeds verbonden met jouw energiestroom en zoekt haar eigen veiligheid door de afstemming met jou en voelt feilloos aan hoe het met jou is gesteld. En door het gedrag van je kindje word jij vervolgens gespiegeld. Terwijl de kindjes tijdens het Café Ouders &Co lekker slapen of spelen, laat Jeanette je ervaren hoe je bewust je adem kunt gebruiken om in een fijne, zachte en veilige afstemming met jezelf, je kindje (en ook je partner) te zijn.

Heel praktisch dus. En waardevol, want jij leert ook hoe je je kind met jouw eigen ademing ook door spannende momenten kunt loodsen.

Ontmoetingsplek

Café Ouders & Co biedt een gezellige en leerzame ontmoetingsplek voor zwangeren en ouders met een baby en/of jonge kinderen. Het uitgangspunt is dat ouders onder het genot van een kop koffie of thee elkaar ontmoeten, zodat ze van gedachten kunnen wisselen over het ouderschap en daarbij behorende ervaringen of vragen die ze tegenkomen, terwijl de kinderen met elkaar kunnen spelen. Naar behoefte worden er themabijeenkomsten t.a.v. opvoeding en ontwikkeling van het kind of kinderactiviteiten georganiseerd. Er zijn steeds twee gastvrouwen aanwezig. Zij zijn zelf ook moeder en/of werkzaam in de ouder- en kindzorg.

Een keer in de maand zijn ouders met hun baby en/of kindjes vanaf 09.00 tot 11.30 uur van harte welkom in Geweldig!. Geplande themaochtenden of activiteiten zullen om 10.00 uur van start gaan. Er is voor de kinderen speelgoed aanwezig. De toegang is gratis en consumpties zijn voor eigen rekening. Voor meer informatie over themaochtenden/activiteiten, zie: https://geboortenis.nl/cafe-ouders-co-in-cafe-geweldig/

Café Ouders & Co is een initiatief van Stichting de Geboortenis, wijkrestaurant/ontmoetingsplek Geweldig! en Naviva Kraamzorg.