Stedendriehoek

Vriendschap en autisme

WARNSVELD – Het Autisme Netwerk Zutphen verzorgt op donderdag 23 november een thema-avond over ‘Vriendschap en autisme’. “Onze gast deze avond is Puck Jansen”, vertelt Evelien Westerbeek. “Hij studeert aan de SPH (sociale academie), is werkzaam bij krekelautismecoaching en heeft zelf PDD-NOS.”

Contacten en vriendschappen, het lijkt zo vanzelfsprekend, maar voor kinderen en volwassenen met autisme is dit niet altijd even eenvoudig. “Hoe maak je vrienden en hoe kun je ervoor zorgen dat je vrienden houdt? Als ouder kan het soms lastig of zelfs pijnlijk zijn om te zien dat je kind hiermee worstelt. Of dat je kind geen vrienden heeft en dit wel graag zou willen. Hoe kun je als ouder hierbij helpen?”  

De gastspreker Puck gaat hier vanuit zijn kennis en ervaringen over vertellen. Ook gaat hij Bianca (volwassen vrouw met autisme) interviewen over haar ervaringen op dit gebied. “Tevens is er veel ruimte voor het delen van ervaringen onderling en maken wij er samen een gezellige avond van.”

De inloop is vanaf 19.45 uur en de start om 20.00 uur. De eindtijd is om 22.00 uur met napraten tot 22.30 uur. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Een vrijwillige bijdrage is welkom. De bijeenkomst vindt plaats in ‘t Nut, Breegraven 1 te Warnsveld. Mail voor meer informatie naar autismenetwerkzutphen@gmail.com of kijk op Facebook.”