Stedendriehoek

Voorlezen vergroot de woordenschat en prikkelt de fantasie

ZUTPHEN/REGIO – De Nationale Voorleesdagen vinden plaats van 24 januari tot en met 4 februari. In deze periode wordt er volop voorgelezen bij diverse vestigingen van BIJ de bieb. (Groot)ouders zijn van harte welkom bij de voorleesactiviteiten. Want voorlezen is gezellig, het vergroot de woordenschat en prikkelt de fantasie. Alle activiteiten worden gratis aangeboden. 

Voorleen in Zutphen en Warnsveld

In de vestigingen van de Bibliotheek in Zutphen en Warnsveld komen leesconsulenten Maja en Monique voorlezen uit het vrolijke en grappige prentenboek ‘NEE!, zei Konijn.’ Dit boek is geschreven en geïllustreerd door Marjoke Henrichs. In dit prentenboek zegt Konijn op alles wat mama voorstelt, heel hard: nee! Tot mama iets voorstelt waar ook Konijn geen NEE! tegen kan zeggen… Een heel herkenbaar boek voor ouders, pedagogisch medewerkers en leerkrachten. Dit boek staat dit jaar in de Prentenboeken Top 10 van het jaar 2023.

Voorlezen in Lochem

In de vestiging Lochem staat bij de gratis voorleesactiviteit Boekjes & Babbels prentenboek van het jaar ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’ van Joukje Akveld centraal. Maximiliaan Modderman is alleen thuis en organiseert een feest voor zijn speelgoedbeesten. Met taart! Het wordt een wild feest. En een vies feest. Wat zullen mama en papa zeggen als ze thuiskomen? Een uitbundig en herkenbaar verhaal voor alle kinderen die er weleens een puinhoop van maken. De bijeenkomsten zijn op maandag 30 januari en woensdag 1 februari om 10.00 uur.

Voorlezen is een feestje

Maja en Monique maken er een heus voorleesfeestje van op woensdagmiddag 25 januari in BIJ de bieb Zutphen en op woensdagmiddag 1 februari in BIJ de bieb Warnsveld, beide dagen vanaf 15.00 uur. Op geanimeerde en interactieve wijze lezen zij voor. Ze maken daarbij gebruik van spelelementen en muziek. Maja en Monique kunnen als geen ander kinderen enthousiast maken, zodat kinderen later grote lezers worden.

De bibliotheek doet meer

Naast voorlezen in bibliotheken gebeurt er nog veel meer. Leesconsulenten van BIJ de bieb bezoeken van 25 januari tot en met 3 februari ook kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en basisscholen.