Stedendriehoek

Voorjaar ontluikt bij Achtkastelenloop

VORDEN – Op zondag 4 maart verzorgt de Zutphense atletiekvereniging Hanzesport voor de 31e keer de traditionele Achtkastelenloop in Vorden. Het kenmerk van de wedstrijd is dat er gelopen wordt over grotere afstanden, te weten de 10, 21 en 30 kilometer. De langste afstand wordt door veel deelnemers gebruikt als één van de laatste testen voor de voorjaarsmarathons.

De routes lopen allemaal rondom het dorp Vorden. Het parkoers gaat over wegen met weinig verkeer en deels over verharde fietspaden. Het typische coulissenlandschap van dit deel van de Achterhoek maakt het voor de lopers zeer aantrekkelijk. De lopers passeren hierbij veel van de bekende acht kastelen. Op de 30 kilometer komen ze langs alle acht. Een beetje verscholen in het bos, zijn ze niet direct zichtbaar vanaf de weg. Daarom worden er borden met afbeeldingen van de kastelen langs het parkoers geplaatst.

Onderweg is op elke 5 kilometer een verzorgingspost ingericht met water, sportdrank en fruit. De scouting David G. Alford-groep bemenst deze posten en de EHBO Vorden zorgt voor de medische begeleiding. De organisatie verwacht ook dit jaar weer ruim duizend deelnemers aan de start. Na een lange tocht krijgen de deelnemers aan de finish een fraaie herinnering. Om het voorjaarsgevoel extra kracht bij te zetten, ontvangen ze ook allemaal een mooie bos narcissen. Aan de finish is er bovendien de mogelijkheid voor een herstellende massage voor de deelnemers.

De start en finish zijn bij sporthal Het Jebbink in Vorden en om 12.15 uur wordt er gestart voor alle afstanden. In de sporthal zijn kleedruimtes en douches aanwezig. Inschrijven is mogelijk via de website www.hanzesport.nl en op 4 maart in de sporthal.