Stedendriehoek

Voor ieder wat wils op Meimarkt

ZUTPHEN – Op zondag 28 mei is het weer tijd voor de Meimarkt in Zutphen. Het is die dag tevens koopzondag, hetgeen betekent dat de winkels in de binnenstad open zullen zijn. De markt duurt van 10.00 tot 17.00 uur en bevindt zich in het gezellige centrum van Zutphen. Een gezellige dag uit voor jong en oud.

Het credo ‘voor ieder wat wils’ wordt ruimschoots waargemaakt op de Meimarkt. Dat de Meimarkt de gezelligste markt van Oost-Nederland wordt genoemd, is niet verwonderlijk. De historische marktpleinen in de binnenstad van Zutphen zijn op zichzelf de moeite van het bezoeken waard en lenen zich uitstekend voor het organiseren van een uitgebreide markt.

Meer dan 250 standhouders uit het gehele land komen met onder meer bloemen en planten, eten, fruit en groenten, maar ook hebbedingen zoals sieraden, sjaals en kleding, boeken, cds lederwaren.

 

Promoties en demonstraties

Er komt een steeds bredere belangstelling voor de markt. Waar men vroeger kwam om te verkopen komt men nu ook met een kraam om iets te promoten. Zo komt er een echtpaar uit Oostenrijk om hun vakantiewoning te promoten. Ook een mobiele trimsalon voor onze trouwe viervoeters komt een demonstratie geven.

Dit jaar komt er een tent waar men heerlijk kan genieten van een traditionele Thaise massage. Verder komt een beautycenter diverse demonstraties geven. Tijdens deze gezellige activiteiten kunnen bezoekers genieten van een kinderkoor dat op de marktpleinen van Zutphen zal komen zingen. Koopjesjagers en liefhebbers van curiosa kunnen zich begeven naar de Spittaalstraat waar traditiegetrouw de rommelmarkt georganiseerd wordt.

De Meimarkt krijgt steeds meer naamsbekendheid in de regio. Vanaf de Marspoortstraat tot aan de Spittaalstraat staan er slingerend door het gezellige stadscentrum over de markten enkele honderden kramen waar je langs kunt slenteren op zoek naar koopjes.

Natuurlijk komen er ook diverse foodwagens op zondag 28 mei. Zo zijn er regionale producten te koop en verdeeld over de hele markt staan voedselkraampjes waar allerlei heerlijkheden en snacks worden verkocht. Ook de kinderen kunnen zich op de Meimarkt vermaken in één van de aanwezige attracties. Er is dit jaar een zweef- en een draaimolen.

 

Meer standhouders

De organisatie kijkt alweer reikhalzend uit naar de Meimarkt: “We zijn destijds kleinschalig begonnen en in het afgelopen decennium is de markt echt een begrip geworden. De voorbije edities trok de Meimarkt zeker tien- tot vijftienduizend bezoekers. Ook het aantal standhouders is door de jaren heen sterk gestegen en heel leuk om te vermelden: meteen na afloop van de markt reserveren ze alweer hun plek voor het volgende jaar. Daarmee is de continuïteit van de Meimarkt gewaarborgd.”