Stedendriehoek

Voor de laatste keer HØKen!

BRUMMEN – Na jaren van Høken en Daldeejen komt er op zaterdag 27 januari een einde aan oergezellige avonden ouderwets høken, brekken en angoan met Normaal coverband HØK.

Het is een schande, volgens gitarist Bas Straalman, dat HØK nog nooit in Brummen heeft gespeeld. Voor het slotconcert leek het daarom vanzelfsprekend om dit in de woonplaats van een deel van de muzikanten te houden.
De band is bij toeval ontstaan uit leden van de toenmalige Brummense band Break Sound Hurricane en de Doetinchemse formatie De Boetners. Later voegde zich bassist Twan Lieftogt van onder andere de BBR band aan de formatie toe. HØK weet de Normaal-tonen dermate goed te raken, dat het al snel leidde tot een succes. Sfeervolle avonden en een hechte fanclub kwamen al snel tot stand.
Twan weet zich nog goed te herinneren: “Verbogen dranghekken, bier tegen het plafond en dansende dames op het podium. Optredens zoals het Høkerweekend, Poppodium Volt en de geslaagde Høkersavonden in Bakel passeerden de revue.”
De bandleden spelen nog één keer de blaren op hun vingers in de zaal van het in Brummen gelegen café-restaurant Concordia, Engelenburgerlaan 1. Alle bekende hits van Normaal zullen ten gehore worden gebracht. De zaal wordt opgewarmd door de JPR Strinxband: een band bestaande uit ervaren muzikanten die een groot scala aan rock ’n roll-klassiekers in petto heeft.
Het concert begint om 21.00 uur. De entree is gratis.