Stedendriehoek

Volleyballers WSVwerken aan hun fysiek

WARNSVELD – WSV Warnsveld neemt de promotie naar de Topdivisie serieus en heeft de hulp van Hein Macnack (zie foto) ingeroepen als fysiek trainer, om gedurende de zomer en de voorbereiding op het volleybalseizoen 2018-2019 fit en sterker aan het seizoen te beginnen.

Hein is geen onbekende in de volleybalwereld. Hij heeft een stevige curriculum vitae opgebouwd als fysiek trainer bij de Nederlandse, Engelse en Belgische nationale volleybalploegen. Samen met trainer-coach Eric Maan bereidt Macnack niet alleen de selectie van WSV voor op het uitdagende Topdivisieseizoen, ook Meisjes A gaat profiteren van zijn kennis en fysieke programma’s.

De afgelopen weken zijn er diverse testsessies geweest, waarna een zomerfitprogramma is opgesteld dat bij het vlaggenschip van WSV en Meisjes A is geïntroduceerd. Na afloop van de zomer zal er weer getest worden en wordt het fysieke programma geïntensiveerd in de eerste weken van de voorbereiding.  

“Ik ken Hein vanuit mijn periode dat ik trainer was bij US in Amsterdam en liep hem weer tegen het lijf in Maaseik waar hij fysiek trainer is van Noliko-Maaseik. Daar hebben we gesproken over het verbeteren van de fysieke gesteldheid in combinatie met volleybaltechnische kwaliteiten van onze meiden. Daar is deze prima samenwerking uit voortgekomen. Uiteindelijk zal de gehele jeugdafdeling van WSV hiervan profiteren. Het is belangrijk ook op jonge leeftijd te werken aan core, kracht, blessurepreventie en coördinatie. Daarbij is de hulp van Hein onontbeerlijk ”, zegt trainer-coach Eric Maan.

Saillant detail: Hein Macnack komt helemaal niet uit een ploegsport maar uit de atletiek: als 12-jarige stuntte hij al in het verspringen, met een sprong van 6,33 meter: ook vandaag nog altijd het wereldrecord voor die leeftijdscategorie…