Stedendriehoek

Volgend jaar nieuwe gemeentepolis

Ondertekening door directeur Aevitae Geert van Kruistum (links) en Bernard Verbeek, in aanwezigheid van wethouder Laura Werger

ZUTPHEN – Gemeente Zutphen en Aevitae hebben de nieuwe gemeentepolis ondertekend in bijzijn van wethouder Laura Werger. De nieuwe gemeentepolis gaat in per 1 januari 2022 en was nodig omdat Menzis stopt met de gemeentepolis in Zutphen. De gemeentepolis is een voordelige zorgverzekering voor minima.

Wethouder Laura Werger: “Ik ben blij dat wij ook in 2022 een gemeentepolis hebben in Zutphen. Dat is lang niet vanzelfsprekend. Heel fijn dat Aevitae de plek van Menzis wil overnemen. De handtekeningen zijn gezet, onze samenwerking is nu officieel gestart.”

Verzekeraar Menzis stopt per 1 januari 2022 met de gemeentepolis in de gemeente Zutphen. In 2021 waren er 1765 deelnemers aan de gemeentepolis, waarvan 422 kinderen. Menzis ondersteunt de gemeente en de deelnemers om de overstap naar de nieuwe gemeentepolis zo soepel mogelijk te laten verlopen. Overstappen naar de nieuwe gemeentepolis is niet verplicht en gebeurt op vrijwillige basis. Deelnemers aan de gemeentepolis hebben inmiddels bericht van de gemeente ontvangen over de nieuwe verzekeraar. In november ontvangen alle deelnemers een aanbod om de overstap te maken.