Stedendriehoek

Volg de bieb online

BRUMMEN/VOORST – Door de aangescherpte regelgeving van de overheid om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is de bibliotheek de komende weken gesloten.

“Bijna iedereen is veel meer thuis aan het werk of aan huis gebonden. Gedurende deze tijdelijke sluiting bieden wij meer activiteiten online aan voor kinderen en volwassenen”, vertelt Sylvia van den Top. “We hebben talloze digitale mogelijkheden om jezelf uit te dagen, nieuwe kennis op te doen en even in een andere wereld te kunnen verdwijnen. Elke week proberen wij nieuwe activiteiten toe te voegen.”

Leuke spelletjes en
video’s voor kinderen
 

Bereslim is er voor kinderen van 3 tot 7 jaar én hun ouders en opvoeders. “Schermpjes hebben een magische aantrekkingskracht op kinderen en bij Bereslim kunnen zij op een veilige manier kennismaken met computerspelletjes en leuke, leerzame games spelen. Ook zijn er prachtige prentenboeken te bekijken. Vind je het leuk om video’s te kijken? Via Bieblab-video’s kun je vanuit huis dagelijks de leukste opdrachten maken. Elke dag is er om 14.00 uur een nieuwe video op dit kanaal!” 

Van den Top vervolgt: “Lezen stom? Nee hoor, niet met Yoleo! Je verdient punten om je virtuele kamer mee in te richten, met elke bladzijde die je leest. En het lezen is niet moeilijk, want het wordt voorgelezen terwijl je ogen over de woorden glijden. Karaokelezen dus. Vind je sommige vakken op school moeilijk? Dan kan Junior Einstein je helpen. Je kunt alle vakken zelfstandig en op je eigen niveau oefenen. Dat doen elke week meer dan 100.000 kinderen, dus sluit je bij hen aan!”

Oefenen voor je theorie-examen
“Heb jij binnenkort een rijexamen gepland staan, maar kun je wel wat hulp gebruiken bij de voorbereidingen? Je kunt gratis oefenen voor je theorie-examen scooter (bromfiets), auto of motor. Vergroot je slagingskans en ga aan de slag.”

E-books en luisterboeken ook beschikbaar voor niet-leden
“Onze bibliotheken hebben een collectie van ruim 25.000 titels aan e-books die je onbeperkt kunt verlengen. Met een e-reader, tablet of smartphone zoek je een lekker boek, je leent hem en je kunt gelijk in het verhaal duiken. Als lid van de bibliotheek heb je altijd automatisch toegang tot de collectie e-books. Ben je geen lid, maar wil je wel e-books lenen? Dan is er een speciaal e-book abonnement. In de Luisterbieb bieden wij luisterboeken aan. Zowel online als via de app op je telefoon kun je kiezen uit ruim 2600 titels. Ben je geen lid van de bibliotheek? Dan heb je toch beperkt toegang tot een aantal titels.”

Passend lezen
“Als je een leesbeperking hebt, kun je dankzij de service Passend Lezen toch boeken lenen. Er staan 45.000 gesproken boeken online die je op je boekenplank kunt zetten en zo lang mag lenen als je maar wilt. Met een werkende internetverbinding kun jij genieten van al die mooie boeken die voor je klaarstaan.”

Muziekweb
Muziekweb is dé muziekbibliotheek van Nederland. “Leuk om je favoriete muziek te vinden, maar helemaal handig als je nieuwe muziek wilt ontdekken. Muziekweb biedt alles om je smaak te ontwikkelen op het gebied van klassiek, jazz, wereldmuziek en pop.” Volg ons via de website www.bibliotheekbrummenvoorst.nl