Stedendriehoek

Voedselbank Zutphen: ‘Iedereen heeft recht op goed en gezond eten!’

Is geen geld hebben erg? Dat kan wel heel vervelend zijn. Zeker als het een tijdje aanhoudt. Is niets te eten hebben erg? “Ja, dat is erg! Heel erg!” vinden de vrijwilligers van de voedselbank. Daarom zetten zij zich elke week in voor mensen die te weinig geld overhouden om goed eten te kopen.

“Wij voorzien iedereen die hiervoor in aanmerking komt van goed, gezond, gevarieerd en uitgebreid eten”, legt Mike van Dalm van de Voedselbank Zutphen uit. “Natuurlijk is dat afhankelijk van het aanbod. Maar het lukt ons telkens weer om die missie te volbrengen.”

Tegenslag

“Tegenslag kan iedereen overkomen. Maar soms is de tegenslag zo groot dat iemand het niet redt om rond te komen. Bijvoorbeeld een alleenstaande moeder die haar baan verliest. Of een winkelier die in de schuldsanering komt, omdat zijn zaak failliet ging. Zit u in zo’n situatie? Of kent u iemand in uw omgeving die hulp kan gebruiken? Neem dan contact op met de voedselbank. Kijk op www.voedselbankzutphen.nl hoe u dat kunt doen. Goed om te weten: de Voedselbank Zutphen is er ook voor inwoners van de gemeente Brummen. Er zijn afhaalpunten in Brummen en Eerbeek.”

Gewoon helpen

Van Dalm vervolgt: “We snappen dat mensen zich misschien schamen of zich te trots voelen om hulp te vragen, maar dit is wat de voedselbank doet. Gewoon mensen helpen, op een moment dat zij dat nodig hebben. Dat doen we graag. Omdat wij vinden dat iedereen recht heeft op goed en gezond eten! En zo gaan u en wij ook nog eens samen de enorme voedselverspilling te lijf.” Kijk voor meer informatie op www.voedselbankzutphen.nl