Stedendriehoek

Virtuele City Hanzeloop

ZUTPHEN – De Running Center City Hanzeloop, die op zondag 17 mei zou worden gehouden, moest vanwege de coronacrisis worden geannuleerd. Veel deelnemers hebben zich op deze wedstrijd voorbereid. AV Hanzesport biedt een alternatieve loop in coronatijd. Loop het originele parkoers of een alternatieve route en stuur het bewijs in. Zo kan iedereen op eigen gelegenheid aan de loop meedoen.

Tot en met 17 juni melden de deelnemers zich aan via de website www.hanzesport.nl of via www.inschrijven.nl voor de kidsrun van 1 kilometer of voor de 5 of 10 kilometer. Daarna loopt iedereen in dezelfde periode op eigen gelegenheid de aangegeven afstand. Wandelen kan ook. Dat kan het officiële parkoers van de City Hanzeloop zijn, maar mag ook een eigen route zijn, bijvoorbeeld de eigen trainingsronde. Als bewijs van de gelopen afstand stuurt de deelnemer dan zijn route per mail naar AV Hanzesport.

Als herinnering aan deze unieke versie van de Running Center City Hanzeloop ontvangt de deelnemer een speciaal ontworpen medaille met de skyline van Zutphen-Torenstad erop. Een collectors item. “Uiteraard wijzen we de deelnemers erop, dat zij zich houden aan de dan geldende regels van het RIVM. Dus loop alleen en vermijd drukke plekken”, aldus organisator Jan Rood. “Daag jezelf en anderen uit en maak van je volgende trainingsloop een virtuele City Hanzeloop. Veel succes en plezier!” Voor verdere informatie over de loop, zie: www.hanzesport.nl.