Stedendriehoek

Vikingen veroverenopnieuw Zutphen

ZUTPHEN – Na meer dan 1100 jaar afwezigheid komen de Vikingen terug naar Zutphen. Op zaterdag 17 en zondag 18 februari zetten zij hun tenten op bij Erve Eme. Tijdens deze duistere dagen zal het geluid van wapengekletter schallen over het middeleeuws erf.

Vanuit heel Europa komen stoere krijgers naar het archeologisch openluchtmuseum om te bewijzen dat zij de sterkste, dapperste en uiteraard best geklede Vikingen zijn die ooit op Midgard hebben rondgelopen. “En jij kunt ze ontmoeten!” nodigt Patrick Reeuwijk namens de stichting Erve Eme iedereen uit. “Maar de strijders zijn niet de enigen die jou graag de hand willen schudden. Ook ambachtslieden, kooplui en verhalenvertellers reizen naar Erve Eme met huis en haard om deel uit te maken van dit bijzondere historische evenement. De hele dag door zijn er vechtshows, worden ambachten uitgevoerd en staan Vikingen klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Zelfs zónder iPhones, haha.”

Het evenement Vikingen op Eme! vindt komend weekeinde plaats op Erve Eme aan de Harenbergweg 1 in Zutphen, beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis voor kinderen van 0 tot 4 jaar, kinderen van 4 tot 12 jaar betalen 3 euro, iedereen boven de 12 jaar 6 euro. Parkeren is gratis op het parkeerterrein van de Kaardebol of – op loopafstand – bij zwembad De IJsselslag. Voor meer informatie: www.erve-eme.com