Stedendriehoek

Verrassingen bij Cellofestival

ZUTPHEN – Voor de 9e editie, van 23 tot en met 27 augustus, is het opnieuw gelukt topmusici en bijzondere muziekuitvoeringen naar het Cellofestival Zutphen te krijgen. “Vooral de avondconcerten op donderdag, vrijdag en zaterdag in de Hanzehof zijn unieke muziekuitvoeringen. Voor de nachtsuites in het Koelhuis zijn topmusici geboekt, waar menig festival jaloers op is. Zoals Stephan Braun; als musicus is hij veelgevraagd door de beroemde podia en spraakmakende festivals van Europa. In de Europese jazzscene geldt Stephan als een van de meeste interessante jonge musici. Verder staan er nog verrassingsconcerten op het programma, dus houd de website en facebook in de gaten.”

Gevarieerd programma

Het programma is zo samengesteld, dat het een zo breed mogelijk publiek aantrekt; van fervente liefhebbers tot mensen die voor het eerst kennis maken met deze klanken. Op diverse locaties vinden de activiteiten plaats. Zo kunnen Bach-liefhebbers naar de ochtendsuites gaan. Bezoek één van de masterclasses; zie en hoor hoe de grootmeesters hun studenten verder helpen met hun cellowerk door diverse technieken. Aanrader binnen de serie ‘Het grote podium’ is ‘In duistere diepten, reflectie op het eindige’ met het ‘Requiem’ van Willem Jeths en werk van Meira Warshauer ‘In Memoriam’, in response to September 11.

De dag afsluiten kan bij één van de nachtsuites van onder andere Maarten Vos. Wat veel klassiek geschoolde cellisten niet lukte, is Vos wel gelukt. Hij reeg de afgelopen twee jaar festival na festival aan elkaar. Hij brengt twee werelden succesvol bij elkaar, namelijk klassieke en elektronische muziek.

 

Een programma voor het hele gezin

Het Cellofestival is er voor het hele gezin. Dus ga je liever naar iets met de (klein)kinderen? Dat is zeker mogelijk, bijvoorbeeld bij Cellostorm. Dit is een beeldende voorstelling over eenzaamheid en vriendschap, zonder woorden maar met veel humor. En met muziek uit de hele wereld van onder anderen Schubert, Glass, Piazzolla, Ginastera en Adams, gespeeld door Cello8ctet Amsterdam. Een muziekvoorstelling voor iedereen vanaf 5 jaar. “Zo is het Cellofestival geschikt voor iedereen, van jong tot oud. En hoe leuk is het om kinderen op deze manier kennis te laten maken met misschien wel iets totaal nieuws?”

Kaartverkoop

De tickets voor alle concerten zijn te koop via de website van het Cellofestival Zutphen (www.cellofestivalzutphen.nl). Daarnaast kun je ook terecht bij alle Primera-winkels in Nederland. Medewerkers helpen je persoonlijk. Het is wel belangrijk dat je weet welke concerten je wilt bijwonen. Tijdens de festivalweek kun je ook nog kaarten kopen bij het informatiepunt in Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112. Dit informatiepunt is geopend van woensdag tot en met zaterdag, van 11.00 tot 17.00 uur. Zie ook: www.cellofestivalzutphen.nl