Stedendriehoek

Let op: Verkeershinder bij werkzaamheden rondweg De Hoven (N345)

Foto: Gemeente Zutphen

Tussen 7 september en 31 december zijn er werkzaamheden aan beide uiteinden van de nieuw aan te leggen rondweg om De Hoven/Zutphen: de N345. Tijdens de werkzaamheden is de parallelweg langs de N345 afgesloten voor doorgaand verkeer en een klein deel van de Tondensestraat. De omleidingsroutes voor weggebruikers staan op de borden.

De overige werkzaamheden aan de rondweg vinden plaats in 2021. Rondweg De Hoven verbindt bestaande routes van en naar Brummen, Zutphen, Voorst en de A1. Verkeer kan gemakkelijker, veiliger en sneller doorrijden, zodat de regionale bereikbaarheid én de leefbaarheid in de wijk De Hoven verbetert.

De eerste werkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van de voorbelasting van de Kanonsdijk en de bouw van de rotonde aan de Weg naar Voorst. De bouw van twee fietstunnels bij de Baankstraat en bij de Kanonsdijk, de bouw van de turborotonde aan de Kanonsdijk en de rondweg zelf worden naar verwachting in november aanbesteed. De rondweg zal waarschijnlijk eind 2021 open gaan voor verkeer.

Een nieuwe rotonde op de Weg naar Voorst gaat de wijk De Hoven en de Tondensestraat aansluiten op de nieuwe rondweg. Op de Kanonsdijk gaat 50.000 kubieke meter zand zorgen voor het inklinken van de ondergrond, om te voorkomen dat de rotonde gaat verzakken. 2500 vrachtwagens zijn nodig om dit zand aan te voeren. De transportbewegingen vinden op werkdagen plaats. Het opbrengen van het zand moet vóór 1 november klaar zijn bij de start van het hoogwaterseizoen. De ondergrond moet vervolgens 4 maanden inklinken. Daarna kan er pas op gebouwd worden.

Wegafsluiting

De vrachtwagens gebruiken de Zutphensestraat langs de N345 om het zand aan te voeren. Tot uiterlijk  1 november is de Zutphensestraat vanaf De Reuvershoeve tot aan de kruising Kanon/ Kanonsdijk in De Hoven afgesloten voor doorgaand verkeer. Dit betekent dat verkeer van en naar De Hoven en De Teuge alleen via de N345 deze wijken kan bereiken. Pannenkoekenrestaurant De Reuvershoeve en aanwonenden van de Zutphensestraat zijn wel te bereiken. De Tondensestraat is vanaf huisnummer 2 tot aan de Weg naar Voorst afgesloten voor verkeer, totdat de werkzaamheden aan de rotonde Weg naar Voorst klaar zijn, uiterlijk eind 2020.

(Brom)fietsers

Voor (brom)fietsers is de parallelweg langs de N345 tot 1 november afgesloten. Borden leiden (brom)fietsers om. Bij de Weg naar Voorst geldt ook een omleiding voor (brom)fietsers. Zij kunnen daar gebruik maken van het fietspad aan de overzijde van de Tondensestraat. Dit fietspad wordt tijdelijk ingericht als een 2-richting fietspad. De omleidingsroute staat op de borden.