Stedendriehoek

Veilig buiten golfen in coronatijd

Engelenburg Golf & Country Club in Brummen heeft ook te lijden gehad onder de coronacrisis, maar voorzitter Hennie Beelen kijkt nu weer positief vooruit.

“We hebben een paar intensieve weken achter de rug om met de vele vrijwilligers van de club, in samenwerking met het Kasteel, de zaken voor elkaar te krijgen om weer te kunnen golfen. Uiteraard met inachtneming van de coronaregels, zoals 1,5 meter afstand bewaren. We vinden dat echt belangrijk, want veiligheid en gezondheid van de spelers staat ook bij golf natuurlijk voorop. Maar gelukkig zit je met golfen elkaar sowieso niet in de weg; er is immers ruimte genoeg op de golfbaan. Lekker buiten zijn en ontspannen een balletje slaan op onze mooie Brummense golfbaan verzet de zinnen na een lange periode van thuiszitten.”

De leden van de golfvereniging ervaren het als een opluchting om weer met elkaar te kunnen spelen, zegt Beelen: “Onze club is er voor iedereen en staat bekend om de gezelligheid en de sociale contacten die leden met elkaar onderhouden. Vooralsnog is het beperkt toegestaan om na afloop van een rondje golf van een drankje of hapje op het terras van restaurant Kasteel Engelenburg te genieten. Dat missen we natuurlijk wel. Hopelijk komt daar spoedig verandering in en dat is ook de verwachting.”

Exploitatie

“We hebben sinds begin dit jaar een nieuwe exploitant, Ton de Lange. Eigenlijk is hij terug van weggeweest, want hij is immers de persoon die 33 jaar geleden de exploitatie van de Engelenburg in zijn huidige vorm met de prachtige golfbaan begonnen is. Sinds zijn aantreden trekken we als exploitant en vereniging nauw met elkaar op en onderzoeken we hoe we samen nog sterker kunnen worden. Eén van de zaken die we gezamenlijk onderzocht hebben, is om te zien hoe we de drempel kunnen verlagen voor golfers met minder tijd. We zien een groep golfers die houden van het golfspel met alles er omheen, maar door een opgroeiend gezin, of druk met de carrière, of door maar een deel van het jaar in Nederland te zijn, minder tijd hebben om te spelen. Voor deze groep die het zich gunt om met enige regelmaat met golfen bezig te zijn, hebben we een speciale aanbieding uitgewerkt. Een combinatie van het lidmaatschap met een voordelige 10 greenfee-kaart voor 9 holes en korting greenfees op een aantal golfbanen in de omgeving.”

Voor iedereen

Tenslotte nog een oproepje van de voorzitter: “Heb je zin je bij ons aan te sluiten? Dat kan. Bekijk de aanbieding. Ben je een beginnende golfer, dan is daar ook een speciaal Golfstart-programma voor. We zouden het geweldig vinden je te mogen verwelkomen op het bijzondere landgoed Kasteel Engelenburg. Nadere informatie vind je op onze website www.engelenburggcc.nl. Golfen op de Engelenburg is er ‘voor iedereen’; dat is ook het motto van onze club. Zie ook: https://www.engelenburg.com/uploads/documents/GeneralDocuments/Inschrijfformulier-2020-3.pdf