Stedendriehoek

Veganistisch genieten bij Safa

ZUTPHEN – Zaterdag 18 maart opent Safa de deuren op het adres Spittaalstraat 10. Bij deze winkel is rawfood, veganistisch en suikervrij gebak en taart te koop, maar er is uiteraard ook de mogelijkheid om te genieten van een kopje koffie, thee of een vers geperst sapje.

Myrthe en Sifra hebben de handen ineen geslagen. “Wij zijn een jonge onderneming, maar hebben wel jarenlange ervaring met onze werkzaamheden. Zutphen is een ideale stad voor ons. Zo sta ik al jaren op de markt met biologische producten”, vertelt Myrthe. “Ik wilde graag een echt winkeltje, waar we ook voor mensen met allergieën allerlei producten hebben. En natuurlijk zijn bij ons ook leuke cadeauartikelen verkrijgbaar, waaronder kookboeken.”

Samenwerking met veel ervaring
Sifra verzorgt de taarten en het gebak dat verkocht wordt bij Safa. “Ik was altijd heel druk met een veganistisch blog en ik kreeg steeds meer vragen van mensen of ik geen producten wilde gaan verkopen. Omdat ik al zoveel ervaring daarmee had, ben ik erg blij met deze samenwerking. Nu kunnen veel mensen genieten van onze gezonde en vooral lekkere producten. En…alles kan hier worden geproefd.”

Over Safa
Safa is opgericht door Spices and More en onder andere Uniek eten verzorgt de taarten en gebak. Ook worden er enkele taarten gemaakt door Green Little Kitchen. Het is mogelijk de catering door Safa te laten verzorgen. “Wij kunnen veel bieden. Zo is het op bestelling mogelijk om bijvoorbeeld een high tea te laten verzorgen, maar ook melkvrije producten of voor een andere allergie, een volledig verzorgde verjaardag en dat voor zowel particulieren als bedrijven.

Safa opent de deuren op zaterdag 18 maart, waarbij iedereen welkom is. Er is een proeverij om iedereen kennis te laten maken met de producten.