Stedendriehoek

Veel live muziek op Nationale Bokbierdag

ZUTPHEN – Op zondag 8 oktober is het weer Nationale Bokbierdag. In de binnenstad van Zutphen presenteert de locale horeca enkele tientallen verschillende soorten bokbier. Bier van grote, bekende brouwerijen en ambachtelijk gebrouwen bieren uit de regio.

In verband met het niet doorgaan van de grote, nostalgische optocht is het aanvangstijdstip van de bokbiermarkt vervroegd naar 13.30 uur. Rond die tijd beginnen ook de diverse muzikale live-optredens.

De Nationale Bokbierdag wordt dit jaar voor de 21e keer gehouden. Ooit is het evenement begonnen op lokale schaal. Inmiddels is het een festijn met landelijke bekendheid, waar jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers op af komen. Daarmee is de Nationale Bokbierdag het grootste eendaagse bierfestijn van ons land.

Door de reconstructie van de IJsselkade, een vitale verkeersader, heeft de organisatie besloten de nostalgische optocht een jaartje over te slaan. In plaats van de historische voertuigen is er nu extra veel muziek, zijn er oude ambachten en wordt een demonstratie bier brouwen gegeven. Ondanks het niet doorgaan van de optocht rijdt er toch een aantal historische bierwagens met paarden door de stad.

 

Radio NL Muziekspektakel

Op het ’s Gravenhof, bij de Sint Walburgiskerk, is het Radio NL-muziekspektakel. Vanaf 13.00 uur komen er tal van bekende en minder bekende artiesten van eigen bodem naar Zutphen voor een optreden. Op diverse podia in de binnenstad zijn live optredens met voor ieder wat wils. Van rock n roll tot coverbands die de jaren ‘70 en ‘80 laten herleven. Voor de beats komt DJ Roy naar Zutphen. Op de Schupstoel zorgt hij ervoor dat het schuim niet van je bokbier verdwijnt.

Op zondag 8 oktober gaan de tapkranen om 13.00 uur open. Burgemeester Annemieke Vermeulen zorgt om 13.30 uur voor de officiële opening van de Nationale Bokbierdag. Vanaf dat tijdstip beginnen de muzikale optredens. Het festijn duurt tot 19.00 uur en de toegang is gratis. Voor meer informatie: www.bokbierdag.nl