Stedendriehoek

Vaste Prik is jarig en trakteert!

Gorssel – Vaste Prik bestaat twee jaar en trakteert op zaterdag 27 augustus. Elke vierde zaterdag van de maand gaan ze om 10 uur met een groep enthousiaste vrijwilligers zwerfafval prikken in en om Gorssel. De groep heeft een redelijk vaste kern maar daarnaast is iedereen welkom om eens mee te komen doen. Iedereen, van jong tot oud(er), is namelijk van harte welkom!

Samen hebben ze heel wat afval opgehaald, al meer dan 400 kilo het afgelopen jaar. Ze staan er met Vaste Prik niet alleen voor, we krijgen hulp van verschillende kanten.

Zo is daar Willy, van Circulus Berkel, die de verzamelde berg zwerfafval op zijn vaste ronde door Gorssel ophaalt. Even een belletje en hij rijdt langs met zijn wagen en zorgt ervoor dat het afval netjes wordt afgevoerd.

Als je je afvraagd hoe Vaste Prik in zijn werk gaat? Heel eenvoudig. Er wordt ‘smorgens tijdens het verzamelen op het plein kennisgemaakt en duo’s gevormd. Terwijl van de koffie met ovenheerlijke koek wordt genoten zoeken ze uit wie op welke locatie wil gaan prikken. Hesjes, zakken en prikstokken delen ze uit en iedereen gaat (zo lang als er zin) is op pad. Zwerfafval opruimen is een simpele manier om te zorgen voor je eigen leefomgeving en een rondje prikken is daarnaast een hele leuke en actieve manier om elkaar te ontmoeten. Vaste Prik is zo een mooie aanwinst voor Gorssel.

Deze maand bestaat Vaste Prik twee jaar, en wie jarig is trakteert. Iedereen die zaterdag 27 augustus mee helpt om Gorssel zwerfafval vrij te maken krijgt een waardebon voor een lekker ijsje van Zo en Nu. Dus meld je aan bij fransje40@live.nl en doe ook een keer gezellig mee!