Stedendriehoek

Van respect iets normaals maken!

Respect is een groot woord dat veel gebruikt wordt. Het is iets dat je kunt hebben voor een held, de natuur, een bijzonder iemand of voor iets dat iemand heeft gedaan. “Respect is iets wat ons allemaal toekomt. Toch voelen we dat niet allemaal zo. En dat zou anders kunnen! En daarom zoeken we denkers, praters en doeners!” aldus Rosanne van Herksen.

Deze verschillende mensen vormen samen de Werkgroep Respect. Het doel van deze groep is voor een langere tijd verschillende acties op touw te zetten om het (hebben van) respect in de gemeente Brummen te vergroten. “Zodat mensen steeds herinnerd worden aan het hebben van respect voor elkaar, voor je omgeving, dieren, en eigenlijk alles om je heen.”

Ideeën
“Dat kan bijvoorbeeld door een mooi respect-logo te laten maken. Door een kind of een kunstenaar. En dit logo in de gemeente te plaatsen op verschillende plekken. Maar ook door een lezing bij te wonen. Of een mooi gedicht te krijgen op een kaartje. Denk aan een regenboogzebrapad dat je steeds weer doet herinneren dat iedereen erbij hoort. Of doe eens mee met een speeddate met een wildvreemde! Ideeën genoeg, nu aan de slag!” luidt de oproep door Van Herksen.

De Werkgroep Respect gaat de komende maand van start met een aantal enthousiaste mensen met ideeën. Allemaal vanuit verschillende invalshoeken (sport, cultuur, onderwijs, ambtenarij, zorg en meer). “Maar we kunnen meer mensen gebruiken. Niet alleen mensen met ideeën rondom dit thema, maar ook mensen die zich willen inzetten op een andere manier. Bijvoorbeeld door iets te timmeren, workshops en lezingen te organiseren, iets te schrijven, kunst te maken, kaartjes te drukken of door sponsoren te zoeken.”

Eerste project
“Voorlopig komen we online ‘samen’. We hebben direct een mooi eerste project: dorpsdichteres Marije Verbeeck heeft een gedicht geschreven over het onderwerp respect/inclusiviteit. Het heet ‘Liedje voor allemaal’. Nu is het aan de werkgroep om een mooie plek voor dit gedicht te vinden. Wordt het voorgedragen, geprojecteerd op een gebouw, geschilderd op een gevel, gedrukt op kaartjes…? Denk vooral mee!”

Aanmelden
“Ben ook jij enthousiast geworden. Neem contact op en meld je aan voor dit nieuwe initiatief. Dit kan via werkgroeprespectbrummen@gmail.com of 06-45740223 (Rosanne van Herksen).”