Stedendriehoek

Up with People gaat ‘op reis’ in Hanzehof

ZUTPHEN – De internationale en culturele studentenorganisatie Up with People komt naar Zutphen toe. Het gezelschap voert onder andere de twee uur durende show The Journey op in Theater Hanzehof op dinsdag 28 november. Op woensdag 29 november gaat Up with People ook workshops organiseren voor scholieren in Zutphen.

Elk jaar stuurt Up with People twee rondreizende casts van meer dan 100 internationale jongvolwassenen de wereld in. Gedurende 18 tot 20 weken bezoekt de cast tussen 15 en 18 gemeenschappen op tenminste twee continenten. “Elke gemeenschap op onze tour ervaart een interculturele onderdompeling van een week, gevuld met gemeenschapsserviceprojecten, educatieve workshops en culturele vieringen, en dit alles culminerend in een inspirerende internationale muziekshow”, aldus een woordvoerder.

“Up with People onderscheidt zich van andere buitenlandse studies of gap year-programmas doordat onze castleden elke dag deelnemen aan rijke interculturele ervaringen. Onze reiscast heeft een uitgebreid internationaal reisschema dat wordt gecombineerd met verblijf in een gastgezin thuis en een cast bestaande uit leden uit 15 tot 20 verschillende landen. Deze unieke structuur zorgt ervoor dat intercultureel leren gebeurt via vele facetten van het programma elke dag van de tour.

Up with People is gebaseerd op de kracht van muziek om mensen te verbinden een dialoog op gang te brengen en mensen en gemeenschappen te inspireren tot actie. “Onze muzikale show blijft het publiek over de hele wereld verplaatsen en alle castleden nemen deel aan alle aspecten van een live-tourproductie. Cast-leden behalen niet alleen technische theater- en uitvoeringsvaardigheden maar ons gevarieerde programma voor podiumkunsten bouwt ook spreekvaardigheden in het openbaar vertrouwen leiderschap teamwork en professionalisme op. Door middel van muziek en actie stellen we jonge mensen in staat positieve veranderingsactoren te zijn voor een meer hoopvolle vertrouwende en vreedzame wereld.”

Dinsdag 28 november wordt The Journey opgevoerd in de Hanzehof. Oftwel: de Reis. Een kleine 100 studenten doen mee aan deze spectaculaire show. Muziek zang en dans staan centraal in de show die steeds maar weer afwisselt en veel laat zien en horen over onze aardbol. Tickets voor de voorstelling kosten €15- (voor 4 tot 18 jaar) en €20- (18 jaar en ouder). Het gaat een prachtige show worden verteld door Luken Tang. Hij woont in China en bivakkeert deze weken bij een gastgezin in Warnsveld waar hij al druk bezig is met de verkoop van de tickets en natuurlijk de nodige voorbereidingen. “Natuurlijk is het voor mij heel leerzaam om dit allemaal te beleven.” De Gemeente Zutphen heeft ook al een bijdrage geleverd door tickets te sponsoren.

Op maandag 27 november komt het hele gezelschap naar Warnsveld toe waar ze worden ontvangen in De Thuisfabriek. Op woensdag 29 november vinden van 16.00 tot 18.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur workshops plaats voor scholieren uit Zutphen. De scholen die hieraan meedoen zijn het Baudartius College Vrije School Zutphen Isendoorn College en waarschijnlijk ook Het Stedelijk Zutphen. De workshops worden door de jongeren van over de hele wereld gegeven. De jongeren die mee reizen met de organisatie Up with People dragen graag hun steentje bij en gaan veel dingen met elkaar doen maar ook samen lachen en plezier maken. Overdag zijn er workshops over Dansen en Muziek. En ‘s avonds gaan de workshops over Vluchten en Veiligheid. Meedoen aan de workshops kan door een mail te sturen naar ebbinga4845@vszutphen.nl of rietveld5285@vszutphen.nl.

Voor meer informatie zie de website www.upwithpeople.org/zutphen