Stedendriehoek

Uniek sporten in andere vorm

ZUTPHEN – Alle voorbereidingen waren klaar om Uniek sporten van de maand te gaan lanceren. Kalenders lagen klaar om te gaan verspreiden en toen kwam het bericht over de lockdown. “We zijn trots op hoe de kalenders per gemeente geworden zijn, echter zullen wij onze gemaakte plannen moeten bijstellen”, vertelt Ilse Wonink, regiocoach aangepast sporten Stedendriehoek.

Elke maand staan er een aantal sporten centraal die we extra in de aandacht zetten met verhalen van sporters, sportaanbieders of over de sport zelf. Voor januari staan zwemmen, rolstoelbasketbal en bowlen op de kalender. Echter gaan we deze sporten niet promoten in verband met de coronamaatregelen. Wij gaan afspraken maken met deze sportaanbieders voor een goed alternatief.”

Op de kalender staat een QR-code die verwijst naar de pagina van de sportaanbieder.

Verspreiding kalenders in januari

“Mocht het zo zijn dat er door corona aanvullende maatregelen gelden bij de sportaanbieder, dan kunt u deze op die pagina vinden bij het kopje opmerkingen. Wij zullen dit ook communiceren wanneer de sport in die maand aan de beurt is. De verspreiding door de buurtsportcoaches zullen wij verplaatsen naar januari, ook al gaan we ze al wel ophangen bij openbare plekken. Digitaal kunnen we ze al wel versturen. Wilt u graag de kalender van de gemeente ontvangen? Neem dan contact met ons op via de buurtsportcoach of stedendriehoek@unieksporten.nl”

Beweegkist zorgcentra
Uniek Sporten Stedendriehoek heeft een beweegID-kist beschikbaar om uit te lenen aan zorgcentra. “Het is goed om juist in deze periode iedereen in beweging te houden”, aldus Ilse Wonink, regiocoach aangepast sporten Stedendriehoek.

“Met de BeweegID-kist willen we de vrijwilligers en verzorgenden graag ondersteunen om weer nieuwe energie op te doen. Zij kunnen met het spelmateriaal en de laagdrempelige instructiekaarten de doelgroep activeren om weer op gepaste afstand samen te komen en dit bewegend aan tafel of buiten doen.”

Zorgcentra die van deze uitleen gebruik willen maken, kunnen een mail sturen naar stedendriehoek@unieksporten.nl of bellen met Ilse Wonink: 06-20829336. Voor meer informatie: beweegid.nl