Stedendriehoek

Twee tijdelijke fietsenstallingen in binnenstad Zutphen

Tijdens de zomerperiode zijn er veel bezoekers en fietsers in de binnenstad van Zutphen. De gemeente maakt daarom twee tijdelijke fietsenstallingen aan het ’s Gravenhof en bij de Groenmarkt. Vanaf heden tot september dit jaar kunnen fietsers parkeren bij de tijdelijke stallingen. Daarna maakt de gemeente op deze locaties definitieve fietsenstallingen in het straatwerk.

Bij de tijdelijke stallingen aan het ’s Gravenhof en bij de Groenmarkt is er voldoende plek én kunnen fietsers gemakkelijk en dichtbij de binnenstad parkeren. Daarnaast is er de mogelijkheid om fietsen vast te maken aan de hekken van de stalling.

De gemeente Zutphen investeert in fietsparkeren in de binnenstad en breidt daarom het aantal fietsparkeerplekken uit. De werkzaamheden voor definitieve fietsenstallingen starten in september dit jaar. Op het ’s Gravenhof en bij de Groenmarkt maakt de gemeente fietsrekken van cortenstaal en is er per locatie ruimte voor ongeveer 50 fietsen. Ook op andere locaties in de binnenstad maakt de gemeente definitieve fietsparkeerplekken. Samen met binnenstadsmanagement en onderzoeks- en adviesbureau Duwtje startte de gemeente eerder ook met een test voor fietsparkeerplekken in de binnenstad. Daaruit bleek dat fietsparkeervakken goed werden gebruikt.

De plannen voor nieuwe en overzichtelijke fietsparkeerplekken in de binnenstad is een gezamenlijke wens van inwoners, ondernemers en de gemeente. Daarnaast heeft de Fietsersbond constructieve inbreng geleverd voor de plannen. Voor bewoners in de binnenstad is het belangrijk dat hun voordeur niet gebarricadeerd wordt door fietsen en voor ondernemers dat hun etalage goed zichtbaar is.