Stedendriehoek

Tulpenactie van de Lionsclub brengt het voorjaar in huis

ZUTPHEN – De Lionsclub Zutphen gebruikt de maand februari om het voorjaar extra vroeg in huis te brengen. Vier zaterdagen lang gaan de leden huis aan huis tulpen verkopen voor het goede doel. De opbrengst gaat naar verschillende dierenweides in Zutphen en Warnsveld.

De tulpen worden ’s morgens in alle vroegte opgehaald bij een kweker in Voorst. Vanaf 10.00 uur lopen de Lionsleden dan met de tulpen door verschillende wijken in Warnsveld en Zutphen. Een flinke bos tulpen kost 4,50 euro, drie bossen worden verkocht voor 12,50 euro. Uit ervaring, opgedaan in de afgelopen jaren, denkt de Lionsclub enkele duizenden bossen tulpen te verkopen.

“De dierenweitjes in onze gemeente krijgen geen subsidie van de gemeente”, zegt organisator Hans Kool. “Ze zijn volledig afhankelijk van particuliere giften. En wie wandelt met jonge kinderen op een mooie zomerdag niet naar deze weides om naar de geiten, hertjes en kippen te kijken? Wij hebben gemerkt dat onze giften altijd zeer welkom zijn en uitstekend worden besteed.”

De tulpen worden op zaterdag 3 februari verkocht in de Warnsveldse wijk Overkamp en op zaterdag 10 februari in het oude dorp van Warnsveld. Op 17 februari zijn de Lions met de tulpenverkoop actief in Leesten Ooyerhoek en op de laatste zaterdag in februari in de Zutphense Zuidwijken. “Woont u in deze wijken en wilt u met een paar bossen de dierenweides steunen? Reserveer dan uw tulpen op zutpen@lions.nl. Ze worden dan ’s morgens bezorgd. De verkopers zijn herkenbaar aan opvallende witte jacks met een opdruk van de Lionsclub Zutphen. Betalen kan contant of met de pin.”