Stedendriehoek

Tuinwerkdag en openingsmiddag Kindertuin

ZUTPHEN – Om het nieuwe moestuinseizoen van de Kindertuin goed te starten is er een Tuinwerkdag op Goede Vrijdag 29 maart van 10.00 tot 15.30 uur. De opening van het seizoen wordt in de week daarna gevierd met een gezellige middag op donderdagmiddag 4 april van 15.15 tot 16.45 uur. Die middag worden de moestuintjes verdeeld onder de deelnemers en kan men de Kindertuin verkennen.

De Kindertuin is een prachtige plek op het moestuinencomplex Hoge West/Laarmansheuvel aan de Thorbeckesingel. “Je herkent de Kindertuin aan de grote groene koepelkas. Met het hele gezin ben je welkom op de Kindertuin. Ouders met kleine kinderen en/of kinderen ouder dan 8 jaar, kunnen een eigen stukje moestuin van 8 m2 verzorgen onder begeleiding van een moestuincoach. Wekelijks komen de deelnemers op donderdagmiddag tussen 15.15 en 16.45 uur samen om de tuintjes te verzorgen, te zaaien, te oogsten én te genieten. Regelmatig zijn er leuke activiteiten zoals het maken van eigen jam, broodjes bakken boven een vuurtje of kokkerellen met de eigen oogst.”

Op de Tuinwerkdag en tijdens de openingsmiddag is iedereen die interesse heeft in de Kindertuin van harte welkom om een kijkje te nemen. “Lijkt het je leuk om samen met je kind(eren) te tuinieren? Of heb je interesse om als vrijwilliger mee te werken in het gemeenschappelijke deel van de Kindertuin? Kom gezellig langs!”

Voor meer informatie, kijk op www.wijkcentrumwaterkracht.nl/kindertuin of mail naar ariannevanrosmalen@hotmail.com. Ook voor het alvast aanmelden voor een eigen moestuintje of als vrijwilliger.