Stedendriehoek

Tuinvrijwilligers gezocht voor Musea Zutphen

ZUTPHEN – De Musea Zutphen zoeken tuinvrijwilligers voor minimaal vier uur per week. Belangstellenden gaan werken in de prachtige, door Lola Landscape Architects ontworpen museumtuin van het Hof van Heeckeren aan het ’s Gravenhof.

In dit stadspaleis zijn beide Musea Zutphen en de Archeologische dienst vanaf voorjaar 2017 gehuisvest. Het Stedelijk Museum Zutphen is een cultuurhistorisch museum dat de geschiedenis van de stad Zutphen en omgeving treffend in beeld brengt. Museum Henriette Polak is hét museum voor modern-klassieke schilder- en beeldhouwkunst in Nederland. De organisatie bestaat uit een klein team museumprofessionals en een groep van ruim honderd vrijwilligers. De Musea Zutphen en de museumtuin zijn 308 dagen per jaar geopend van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

De tuinvrijwilligers dragen zorg voor het onderhoud van de museumtuin. Het dagelijks onderhoud betreft het handmatig onkruid verwijderen tussen beplanting en schelpenpaden (geen schoffel) en het bewateren van de tuin. De periodieke werkzaamheden betreffen ondersteuning verlenen aan het hoveniersbedrijf bij het knippen van de beplanting, blad verwijderen, opruimen en bemesten. Belangstellenden kunnen een korte motivatie en hun CV mailen naar museazutphen@zutphen.nl