Stedendriehoek

Trouwe sponsor vanaf het begin

ZUTPHEN – De ‘De Bos Dweildag Zutphen’ luidt de complete naam voor dit vrolijke evenement dat op zaterdag 9 september voor de 15e keer plaatsvindt. Met nog maar twee plekken vrij voor een dweilorkest is de populariteit onder de bands duidelijk. En dat geldt niet minder voor het publiek. Vooral sinds het samenvallen met Monumentendag mag de stad deze dag maar liefst 25.000 tot 30.000 bezoekers verwachten.

Jurjen Lula zorgt met de vijf man sterke organisatie ervoor dat de dag op rolletjes verloopt. “De dweilorkesten komen uit het hele land. En ze melden zich steeds eerder aan, waardoor er nu nog maar twee plekjes vrij zijn om te komen spelen in Zutphen.”

Een echt ‘De Bos evenement’
Een goed evenement kan niet zonder goede en trouwe sponsor. Die taak heeft De Bos Makelaardij vanaf het ontstaan van de Dweildag op zich genomen. “Wij zijn al 15 jaar aan dit evenement verbonden en dat zijn we ook van plan te blijven doen. Dit feest in het centrum van Zutphen past perfect bij ons. Daarom hebben we het vanaf dag één geadopteerd.”

Jurjen: “Onze relaties zoals sponsoren, maar vooral ook vrijwilligers zijn van groot belang. Op de dag zelf zijn er veel mensen belangeloos aan het werk om het voor iedereen tot een feestje te maken.” De 25 dweilorkesten zijn verspreidt over de stad op 9 september. “Zo zal er ook een orkest bij de fluisterboten te vinden zijn. Voor de zakelijke relaties hebben we tussen 14.00 en 17.00 uur een hapje en drankje. Al met al een hele organisatie, maar zeker de moeite waard!”

Website: www.dweildagzutphen.nl