Stedendriehoek

Tip! Wandelen bij Kapse Stuw

Foto: Annemiek van der Velden

Het gebied rond de Berkel bij de Kapse Stuw (zie foto) heeft al vele eeuwen een aantrekkingskracht op de mens. Het is een interessant gebied, dat al veel veranderingen heeft ondergaan. Dit heeft invloed op planten en dieren, die zich steeds moeten aanpassen.

De gidsen van het IVN Zutphen verzorgen op zondag 4 juli een excursie waarin de aandacht voor de natuur, naast de historie van het gebied, centraal staat. Bijen en libellen laten zich zien bij de vele planten. Ook zijn er altijd watervogels. De wandeling is aangegeven met pijlen en de bijzonderheden zijn gemarkeerd met naambordjes. Een informatieblad met weetjes ontvangen deelnemers aan de start. Langs de route staan de gidsen die nog verdere uitleg kunnen geven. De wandeling duurt, afhankelijk van het wandeltempo, één à anderhalf uur.

De start is tussen 11.00 en 13.00 uur op de parkeerplaats bij Huize de Voorst aan de Binnenweg (bij de Kapperallee) te Eefde. Aanmelden is verplicht, tot uiterlijk 1 juli bij Karin van Heijst, via e-mail vanheijstkarin@gmail.com. “In verband met de coronamaatregelen registreren we ook uw telefoonnummer en met hoeveel personen u komt. Let op: vol is vol.”

De toegang is vrij. “Een vrijwillige bijdrage stellen we echter bijzonder op prijs. En nog een tip: kom met de fiets in verband met de beperkte parkeerruimte.” Voor meer informatie: www.ivn.nl/afdeling/zutphen.