Stedendriehoek

Team Bram wil Duchenne de wereld uittrappen

BRUMMEN – 700 kilometer, 7 dagen, 4 landen en 1 doel: de ziekte Duchenne de wereld uittrappen. Van 17 tot en met 23 september fietsen ruim 400 Heroes van Zuid-Duitsland naar Nederland. Ook Machiel van den Beld, Harry de Wiel, Wim Derksen en Remco Witkamp uit de Gemeente Brummen wagen zich aan deze loodzware tracks om Duchenne de wereld uit te trappen.

Als je met Duchenne Spierdystrofie wordt geboren, breken je spieren langzaam af en word je steeds minder sterk. De ziekte is uiteindelijk ook fataal, omdat de hartspier steeds zwakker wordt. De helft van de patiënten met de ziekte wordt niet ouder dan 30 jaar. De opbrengst van Duchenne Heroes gaat naar onderzoek naar deze wrede ziekte. Met dit geld wordt onderzoek gesteund dat behandelingen en medicijnen ontwikkelt om kinderen met Duchenne een beter en langer leven te bieden. De resultaten van een aantal onderzoeksprojecten zijn veelbelovend. Er is namelijk zicht op een mogelijk medicijn”, weet Wim Derksen.

En daarom fietst ‘Het team Bram – Fietspro/TweeDee’, ook wel bekend als de kiwi’s, voor de zesde keer mee. Dit jaar speciaal voor Bram Wieggers, een enthousiaste jongeman uit Wehl die Duchenne heeft. Ondanks zijn ziekte blijft hij positief en heeft hij hier zelfs het boek ‘Herinner, Droom & Geniet’ over uitgegeven.

Het team wordt begeleid door Trudy Bakker, Jet Methorst en Jan Honing. De Heroes fietsen zeven dagen lang en geven álles voor onderzoek naar een medicijn tegen deze vreselijke spierziekte. Derksen: “Wil jij de kinderen met Duchenne ook steunen? Op de website www.duchenneheroes.nl kun je alle informatie vinden. Door te steunen geef je honderden kinderen hoop op een medicijn tegen de slopende spierziekte Duchenne.”