Stedendriehoek

Sunday Hike en Culinaire Wandeling krijgen vervolg

Foto: InZutphen

Meer dan duizend gasten trokken de afgelopen zondagen de wandelschoenen aan voor een Culinaire Wandeling of Sunday Hike door Zutphen en Warnsveld, langs verschillende stops voor lekkere gerechten. Daarmee bezorgden ze de lokale horeca zo’n 40.000 euro extra omzet.

“Dit gaat zeker een vervolg krijgen”, belooft Mark Schuitemaker, directeur van de Stichting Zutphen Promotie. Hij bedacht de routes. “Ik ben heel blij met het resultaat. Het past ontzettend goed bij Zutphen: genieten van onze mooie stad en de groene omgeving en onderweg ook nog eens heerlijk eten.”

Zutphen Promotie kwam met twee verschillende programma’s: de Sunday Hike en de Culinaire Wandeling. De try-out voor de Sunday Hike, op 5 maart, was al binnen een paar uur uitverkocht en toen de tweede editie in verkoop ging, kon de website de grote vraag niet aan. Ook de andere wandelingen zaten snel vol. “We wisten al dat vergelijkbare concepten in andere steden succesvol waren, dus die verwachting hadden we ook hier. Hier combineer je het namelijk ook nog eens met een route door een van de mooiste historische binnensteden mét een groene omgeving”, aldus Schuitemaker.

Goed benut

De Sunday Hike bood wandelaars, na een start met een verse koffie to go in Zutphen, een route met diverse stops. De tocht ging richting Warnsveld, om ook daar de horeca te steunen, en voerde de deelnemers langs de IJssel. Onderweg werden ze ook nog getrakteerd door een foodtruck. In totaal liepen zij zo’n negen kilometer.

De Culinaire Wandeling, van ongeveer zes kilometer lang, liep door het historische centrum en over de Noorderhaven, langs vijf stops. “We zijn heel erg blij met de reacties van de gasten en van de horeca”, blikt Schuitemaker terug. “Meer dan twintig horecabedrijven werkten samen om dit tot een succes te maken. Zij hebben deze routes goed benut om zich te presenteren aan een groot publiek.”

Snel en verantwoord

De komende maand bezint Zutphen Promotie zich met de horeca op vervolgmogelijkheden. “Eerst eens bezien wat de versoepelingen van de coronamaatregelen teweegbrengen. Afgelopen weekend zaten de terrassen al mooi vol en we zien weer mensen in de stad lopen. Laten we hopen dat alle cijfers zich positief blijven ontwikkelen, zodat we snel en verantwoord weer een volgende stap kunnen zetten. We denken dat we voor de zomer nog wel een aantal wandelingen gaan plannen.” Belangstellenden kunnen voor nieuwe data het beste de website en social media-kanalen van InZutphen volgen.