Stedendriehoek

Sueters lijsttrekker Burgerbelang Zutphen Warnsveld

ZUTPHEN – Met gepaste trots heeft Burgerbelang Zutphen Warnsveld René Sueters naar voren geschoven als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Sueters, op dit moment wethouder Cultuur, vastgoed, burgerparticipatie en Economische Zaken namens de partij, zegt erg vereerd te zijn met zijn nieuwe rol en is vastbesloten om van Burgerbelang wederom de grootste partij van Zutphen te maken.

Fractievoorzitter Martijn Siemes is blij met de nieuwe lijsttrekker: “René heeft laten zien dat Burgerbelang niet alleen een kritische partij is, maar ook een oplossingsgerichte partner die niet bang is om zelf bestuursverantwoordelijkheid te dragen. Hij heeft een aantal lastige dossiers tot een goed einde weten te brengen en heeft als wethouder laten zien dat hij boven de partijen kan staan.”

René Sueters werd in 2010 gemeenteraadslid namens Burgerbelang Zutphen Warnsveld. Hij ontpopte zich al snel als een uitgesproken politicus die in de raad geen blad voor de mond nam, maar zelf altijd bleef luisteren naar de burgers. In 2014 werd hij fractievoorzitter en in 2015 wethouder. In die laatste hoedanigheid heeft Sueters het omstreden Broederenkloosterplan in rustiger vaarwater gebracht met een enthousiast ontvangen museum aan de ’s Gravenhof en een nieuwe hotelfunctie voor het oude Broederenklooster. Daarnaast zet hij zich in voor de economische ontwikkelingen in Zutphen, met name op het gebied van CleanTech.

Ook bestuursvoorzitter Albert ten Have ziet René als de perfecte voorman: “Burgerbelang heeft een volwassen stap gezet en is altijd haar beloften nagekomen. René was daarin een hele belangrijke en stabiele factor. Wij hebben er alle vertrouwen in dat hij onze partij op een goede manier door de gemeenteraadsverkiezingen zal loodsen.”