Stedendriehoek

Stratenvolleybaltoernooi terug in Zutphen en Warnsveld

ZUTPHEN/WARNSVELD – Het beroemde stratenvolleybaltoernooi keert dit jaar terug in Zutphen en Warnsveld. Dit toernooi – jarenlang een begrip in Warnsveld – is bedoeld voor straat- en buurtteams, die samen een gezellige en sportieve dag willen beleven. Het wordt dit jaar georganiseerd op zondag 8 mei op sportpark ’t Meijerink. Teams kunnen zich nu al inschrijven via e-mail: stratenvolleybaltoernooi@gmail.com.

Het evenement werd in Warnsveld jarenlang georganiseerd door Dijkman WSV en Buurtvereniging Dorskampkwartier, totdat er in 2009 een einde aan kwam doordat te weinig teams zich hadden ingeschreven. Het begon al in 1982 en in de topjaren namen wel 72 teams aan dit toernooi deel.

Nu pakken WSV Volleybal en FC Zutphen de handschoen dus weer op. En niet enkel voor Warnsveld, maar voor de hele gemeente Zutphen. Alle straten – dat zijn er in Zutphen en Warnsveld totaal ruim 600 – kunnen één of meer teams inschrijven voor het toernooi. “Dit jaar spelen we het toernooi op één niveau, dus iedereen kan meedoen. Het maakt niet uit of je ervaren bent of als je nog niet zo vaak (of nooit eerder) hebt gevolleybald. Inschrijven kan als je een team hebt met 6 tot 9 teamleden die minimaal 16 jaar oud zijn. Een van de teamleden is contactpersoon en die regelt ook de betaling van het inschrijfgeld (€15,-). Je schrijft je in met de naam van de straat die je vertegenwoordigt. Let op: we hebben natuurlijk niet onbeperkt ruimte, dus schrijf je snel in via stratenvolleybaltoernooi@gmail.com”, aldus de organisatie.

“Dit toernooi – mede ondersteund door de wijkteams in de gemeente Zutphen – biedt een geweldige mogelijkheid om je straat of buurt beter te leren kennen en samen te werken aan sportiviteit en gemeenschapszin. Het programma eindigt op 8 mei met een gezamenlijke afsluiting met een drankje, maar het biedt de deelnemende teams ook de mogelijkheid om het zelf af te sluiten, bijvoorbeeld met een straat- of buurtbarbecue. Dus help mee om een mooie, nieuwe traditie waar te maken en schrijf je straat- of buurtteam zo snel mogelijk in.”