Stedendriehoek

Stichting Vrienden van het Wijnhuiscarillon realiseert nieuwe informatiefolder

De stichting Vrienden van het Wijnhuiscarillon heeft een nieuwe informatiefolder gerealiseerd. Voorzitter Hendrikje van Waterschoot heeft het eerste exemplaar aangeboden aan de directeur van de Stichting Zutphen Promotie, Mark Schuitemaker.

Met name de inrichting van carillonmuseum Het Clockhuys en de beklimming van de toren, in samenwerking met Het Gilde, zijn nieuw. Ook is er aandacht voor de geschiedenis van de toren en informatie over stadsbeiaardier Frans Haagen.

De stichting is blij met de extra zaterdagbespelingen in de zomermaanden, dankzij de gemeente Zutphen, gulle sponsors zoals het Wijnhuisfonds, Binnenstadondernemers en trouwe donateurs.

In coronatijd valt er op cultureel gebied veel weg, maar het carillon speelt door. Vanuit zijn eenzame, hoge, coronaproof positie in de Wijnhuistoren, laat de stadsbeiaardier zijn klokken klinken: Sinterklaasliedjes door de binnenstad en daarna verhogen kerstklokken de sfeer met advents- en kerstliederen.

Op zaterdag 5 december is er een speciaal Sinterklaasconcert en op de koopzondagen van 13 en 20 december een speciale kerstbespeling. De midwinterhoornblazers uit Borne blazen die 20e de kortste dag naar de langste nacht van het jaar.