Stedendriehoek

Sterrenkijkdagen op Volkssterrenwacht Bussloo

BUSSLOO – In het weekeinde van vrijdagavond 15 maart en zaterdagavond 16 maart is de Volkssterrenwacht Bussloo extra geopend in het kader van de Landelijke Sterrenkijkdagen. Dat weekend zijn de activiteiten gratis toegankelijk. In de sterrenwacht worden een aantal korte algemene presentaties gegeven over onder andere de maan en ons zonnestelsel. Deze zijn ook geschikt voor de wat jongere toehoorder. Bij helder weer zijn juist op die avonden een fraaie Maan, de planeet Jupiter, de  Orionnevel en de komeet Pons-Brooks zichtbaar.

Volkssterrenwacht Bussloo opent het weekend van 15 en 16 maart de deuren. Het publiek is welkom om door de telescopen te komen kijken. De telescopen in het observatorium van sterrenwacht staan klaar om bijvoorbeeld de maansikkel met zijn kraters of de planeet Jupiter met zijn manen te bewonderen. Ook sterrenbeelden zoals Stier, Tweelingen en Orion fraai zijn te zien aan de avondhemel. Ook de komeet 12P/Pons-Brooks die eens in de 70 jaar zichtbaar is, kan bij helder weer met de verrekijker of telescoop worden waargenomen.

Vanaf 19.30 uur is de sterrenwacht geopend en er worden over de avond verspreid enkele korte voordrachten verzorgd die ook geschikt zijn voor kinderen. Hierbij zullen met name de maan, de planeten en de actuele sterrenhemel centraal staan. Een mooie gelegenheid om bijvoorbeeld te horen wat er allemaal te zien is aan de hemel en te leren hoe planeten en sterrenbeelden aan de hemel te herkennen zijn. De toegang is gratis.

Naast deze speciale weekendopenstelling is de sterrenwacht iedere vrijdagavond geopend voor het publiek met een actuele voordracht in de zaal. Ook die avonden is er bij helder volop gelegenheid om zelf met diverse telescopen naar de sterrenhemel te kijken. Aanmelden vooraf is niet nodig. Informatie: www.volkssterrenwachtbussloo.nl of  0571-262006.