Stedendriehoek

Start Warnsveldse Schooltuinen

WARNSVELD – Op zaterdag 22 april om 8.00 uur begint het 100e seizoen van de Warnsveldse Schooltuinen. Kinderen die in groep 6, 7 of 8 van één van de basisscholen in Warnsveld of Zutphen zitten, kunnen aan de slag in hun eigen, ruim 30 m2 grote schooltuintje.

Elke zaterdag van 8.00 tot 10.00 uur werken de kinderen onder deskundige begeleiding in hun tuintjes. Het is ook mogelijk op woensdagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur te tuinieren. Het tuinseizoen loopt tot eind oktober en wordt afgesloten met een bijeenkomst. Er worden onder andere de volgende groenten en bloemen gekweekt: snij- en slabonen, suikermais, radijs, verschillende soorten kool, spruiten, aardappelen, wortelen, uien, tuinkers, bietjes, courgettes, slabonen, andijvie, paprika en chrysanten.

De kosten bedragen €17,50 per tuin voor een heel seizoen. In dit bedrag is alles inbegrepen, zoals mest, zaden en planten. En voor iedere tuin is gereedschap aanwezig. Kinderen kunnen ook samen met een vriendje of een vriendinnetje een tuintje nemen. De ingang van de schooltuinen ligt aan het Dahliapad, het weggetje tussen Hellenkamp en Breegraven (ter hoogte van de Lidl) in Warnsveld.

Aanmelden kan bij Jan Waanders, Oranjelaan 44 te Warnsveld, telefoon 0575-521836 of per e-mail johnny.van.der.valk@gmail.com . John van der Valk: “Mocht u nog foto’s van uw kind of misschien wel van u zelf, bezig in de schooltuinen, met ons willen delen, dan zie ik die graag via dit mailadres tegemoet. Graag onder vermelding van het jaar waarin de foto is gemaakt. Die willen wij gaan gebruiken bij een speciale activiteit in het kader van het jubileumjaar.”