Stedendriehoek

Start leesclub Zutphen

ZUTPHEN – In het najaar van 2017 start een nieuwe leesclub voor Zutphen en omgeving. “Woon je in Zutphen of in de buurt van Zutphen, hou je van literatuur en wil je je leeservaringen delen met anderen in combinatie met vooraf een etentje met elkaar, dan is deze leesclub wellicht iets voor jou”, aldus Frank Falkmann.

De bijeenkomsten vinden vijf keer per jaar plaats op een vrijdagavond in het Genietcafé te Zutphen van 19.00 tot 22.00 uur. De eerste avond is op vrijdagavond 29 september en staat in het teken van een nadere kennismaking met de leden.

“De formule van de leesclub: vijf keer per jaar samen eten en een boek bespreken. Om de beurt organiseert een van de leden een avond. Degene die de avond organiseert bepaalt de boekenkeuze en heeft de leiding over de avond. De keuze van de boeken varieert. Het mogen klassiekers zijn als De blikken trommel van Günther Grass, maar ook bestsellers als Het diner van Herman Koch. Het maximumaantal leden is acht, liefst een gemengde groep van mannen en vrouwen. Een vast onderdeel van het programma is een jaarlijks uitstapje, bijvoorbeeld de verfilming van een besproken boek bekijken of een tentoonstelling bezoeken over een auteur. Een auteur uitnodigen behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden.”

Voor meer informatie of aanmelding neemt men contact op met Frank Falkmann via e-mail leesclubzutphen@gmail.com