Stedendriehoek

Start aanleg routenetwerk ‘Wandelen op de Veluwezoom’

BRUMMEN/EERBEEK – Onlangs is gestart met de aanleg van het wandelnetwerk op de Veluwezoom. De zes wethouders van de deelnemende gemeenten, Wageningen, Renkum, Arnhem, Rheden, Roozendaal en Brummen waren hierbij aanwezig. Samen met het Routebureau Veluwe sloegen zij de eerste paal van het routenetwerk. Het hele netwerk is naar verwachting eind 2022 gereed.

Duidelijke bewegwijzering
In het gebied Veluwezoom is gestart met de aanleg van de routepalen in de gemeente Renkum. De gemeente Brummen is in het najaar van 2022 aan de beurt. Wethouder Leonie Rolink zegt namens de aanwezige wethouders: “We werken intensief samen met de andere gemeenten in de Veluwezoom, niet alleen op het gebied van het wandelnetwerk. In deze tijd van corona zien we dat mensen enthousiast zijn gaan wandelen. Door de aanleg van het routenetwerk bieden we de wandelaars interessante, goed onderhouden en duidelijk bewegwijzerde routes aan. Hiermee begeleiden we onze inwoners en bezoekers naar routes via de vastgelegen knooppunten, wat het natuurbehoud in de meer kwetsbare natuur ten goede komt.”

Routes knopen
Door de aanleg van het routenetwerk kan de gebruiker knooppunten uit bestaande routes met elkaar verknopen. Hij of zij kan op deze manier zelf kiezen om een vaste route te lopen, of zelf een route samenstellen. Een groot voordeel van het routenetwerk is dat er een einde komt aan de wirwar van routepaaltjes. “We ervaren dat wandelaars erg tevreden zijn dat alle routeplaatjes op één paal worden weergegeven, dit vinden zij erg overzichtelijk”, aldus Han van den Heuvel van het Routebureau Veluwe.

Wandelnetwerk
Het Routebureau Veluwe is bezig met de uitrol van diverse nieuwe routenetwerken op het gebied van wandel-, mountainbike- en ruiter- en menroutes. Dit doet het Routebureau in opdracht van de Veluwealliantie. Het gebied Veluwezoom omvat de gemeenten Wageningen, Renkum, Arnhem, Rheden, Roozendaal en Brummen.