Stedendriehoek

Stadstriatlon is voor iedereen

ZUTPHEN – Op zondag 18 september vindt de zesde editie van de Triatlon Zutphen plaats. Dit is bij uitstek een triatlon waar je als recreatieve sporter op een laagdrempelige manier kunt kennismaken met deze mooie sport.

Het unieke aan de Triatlon Zutphen is de centrale locatie in de stad; vanuit de Houtwal zwemmen de deelnemers in de Grote Gracht, fietsen ze langs de IJssel en lopen ze een afwisselend parcours door de stad. Door deze ligging is het voor publiek heel leuk om hun deelnemer(s) aan te moedigen.

Bij triatlon denken veel mensen aan de klassieke, ‘extreme’ Iron Man-versie, waarbij atleten 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en vervolgens nog een marathon lopen. Echter zijn er sinds jaren al triatlonversies met aangepaste afstanden, die ervoor zorgen dat de sport voor iedereen toegankelijk is.

Snelst groeiende sportbond

Men hoeft daarnaast niet eens lid te zijn van een triatlonvereniging om deel te nemen. De toenemende populariteit van de sport betekent dat de Nederlandse Triathlon Bond de laatste jaren de snelst groeiende sportbond van Nederland is en het inmiddels ook een Olympische discipline is.

Clinics
Het doel van de Triatlon Zutphen is om vooral recreatieve sporters ervaring op te laten doen met deze mooie sport. Het is mogelijk om aan een 1/8ste triatlon mee te doen (500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen), een 1/16de afstand (250 meter zwemmen, 10 kilometer fietsen, 2,5 kilometer hardlopen) of aan een teamversie mee te doen, waarbij drie deelnemers ieder een discipline voor hun rekening nemen. Opgeven voor de Triatlon Zutphen kan via de website www.triatlonzutphen.nl. Op deze site staat ter inspiratie ook een leuk filmverslag van de editie van vorig jaar. In de aanloop naar de triatlon worden nog een aantal leuke clinics georganiseerd. Zie hiervoor de Facebookpagina van de triatlon.

Tot slot wil de organisatie nog een oproep doen voor vrijwilligers: “Enthousiastelingen kunnen zich opgeven via onze website. Het is een mooie manier om een bijdrage te leveren aan dit unieke evenement in Zutphen.”