Stedendriehoek

Stadsschilders: kwaliteit met jong en enthousiast team

door Gerard Kiezebrink

n

ZUTPHEN – Vrijdagmiddag 13 oktober ga ik op bezoek bij de Stadsschilders. Daar ontmoet ik Pim Sueters. In een mooi monumentaal pand aan de Burgemeester Dijkmeesterweg in Zutphen is hij druk bezig om het prachtige pand te renoveren. Pim is al 25 jaar schilder en dat doet hij met hart en ziel. In april is Stadsschilders gestart met onderhoud, restauratie en renovatie. Stadsschilders verstaat de kunst van ambachtelijk vakmanschap.

“Dat zie je niet alleen terug in het resultaat, maar dat merk je ook in het contact“, vertelt Pim. Want, welke woonwens Stadsschilders ook mag waarmaken, er gaat een goede communicatie aan vooraf. Stadsschilders heeft vier schilders in dienst, waarvan twee meesterschilders (met diploma’s) en twee leerlingschilders die hun eerste jaar hebben afgerond. De projecten die Stadsschilders verzorgt, komen voort uit de samenwerking van diverse aannemers. “Het bedrijf heeft nu al vele projecten gedaan waaronder ook een groot kasteel.”

 

Momenteel is men druk bezig aan de Burgemeester Dijkmeesterweg. Daar is men drie maanden bezig om het pand totaal op te knappen, in de oude stijl aan te passen en te schilderen. Er wordt gesloopt en geschuurd om weer een prachtige oude uitstraling te krijgen en er wordt met watergedragen verf geschilderd en dan vooral in hoogglans.  Ook de oude plafonds waar ornamenten op zitten, worden hersteld en opnieuw geschilderd. “We willen ons als Stadsschilders monumentaal goed op de markt zetten”, zegt Pim. “Voordat er gestart wordt, gaan er eerst gesprekken aan vooraf met de eigenaar van het pand. Tijdens de werkzaamheden in de monumentale panden komt men wel eens deuren tegen waar nog asbest in zit; dit moet dan eerst door een speciaal team worden verwijderd, waarna het herstel plaats kan vinden.” Natuurlijk zijn er voor de renovatie van de monumentale panden eisen gesteld. Hier wordt regelmatig op gecontroleerd door bijvoorbeeld een monumentenwacht. 

 

Buitenschilderwerk

Goed schilderwerk is van groot belang om uw huis of monumentale pand in optimale conditie te houden. Dit geldt zowel voor binnen als buiten. Goed schilderwerk beschermt en verfraait de woning en beschermt tegen weersinvloeden. “De Stadsschilders beschikken over een goede en uitgebreide kennis van historische kleuren en materialen. Niet voor niets kom je de Stadsschilders steeds vaker tegen bij deze panden. Zij hebben oog voor authentieke details en leveren traditioneel goed schilderwerk af.”