Stedendriehoek

Sporten met diabetes bijnnFeelGoodClub AeroFitt

ZUTPHEN – Stel dat de huisarts (pre)diabetes bij u vaststelt? U krijgt te horen dat de klachten die u had daarmee te maken hebben en dat deze erger kunnen worden als u er niets aan doet. U hebt uitstekende adviezen van uw huisarts gekregen, maar eigenlijk zou u een beetje hulp willen. Dat kan met het diabetesprogramma bij FeelGoodClub AeroFitt, Bronsbergen 27 te Zutphen. Het is een programma dat alles aanpakt, namelijk voeding, educatie en training.

Diabetes mellitus wordt in de volksmond suikerziekte genoemd. Diabetes wordt gekenmerkt door een te hoge bloedglucosespiegel en het is wereldwijd een van de meest voorkomende aandoeningen. Ook in Nederland is diabetes volksziekte nummer 1. Ruim 1,2 miljoen Nederlanders hebben diabetes, dus 1 op de 14 Nederlanders. Minstens de helft van de mensen met diabetes krijgt vroeg of laat te maken met bijkomende lichamelijke gevolgen. Diabetes steelt je gezondheid. Gelukkig kun je zelf veel doen om lichamelijke problemen te voorkomen.

 

Op zondag 7 mei is er bij AeroFitt een speciale inloopdag waar iedereen vrijblijvend informatie kan inwinnen over het diabetesprogramma. Tevens bestaat die dag de mogelijkheid een gratis gezondheidsanalyse af te laten nemen, of de lezing ‘sporten met diabetes’ bij te wonen. De inloopdag is van 10.00 tot 12.00 uur. De lezing ‘sporten met diabetes’ duurt van 10.30 tot 11.00 uur. Opgave voor deze lezing is mogelijk via e-mail zutphen@aerofitt.nl of telefoon 0575-820222.