Sport

Zutphens Sport- en Beweeggala

In de Buitensociëteit werden vrijdagavond 1 maart ’24 de belangrijkste sport- en beweegprijzen van Zutphen uitgereikt. Dat gebeurde tijdens het eerste Zutphens Sport- en Beweeggala, georganiseerd door Actief Zutphen. De rode draad door de avond heen was het thema inclusie. Veelvuldig werd stil gestaan bij het gegeven dat iedereen in Zutphen mee moet kunnen doen aan sport en beweeg activiteiten.

Het gala werd geopend door een dansoptreden van projectgroep Danza van Mars Bentum, waarna onder toeziend oog van bijna 400 man de awards werden uitgereikt. De winnaars kwamen uit 5 verschillende categorieën. De prijs voor beste Sportteam was voor het drietal van ‘Fietsen van Zutphen naar Parijs’, De Maatschappelijke Beweegprijs is naar ‘Buddy Obstacle Run’ gegaan, de ‘Vrije Slag Door Zutphen’ werd bekroond met de Actieve Buurtprijs, de Individuele Sporter Van Het Jaar werd Yannick Vrielink en de Vrijwilliger Van Het Jaar werd Eddy Groen.

Daarnaast werden er ook nog 2 stimuleringsprijzen uitgereikt. Die gingen naar het G-team van de Zutphense hockeyclub en het G-korfbalteam van KVZ.

De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde avond die op enthousiaste wijze werd gepresenteerd door Studio Sport verslaggever Gert van ’t Hof.
Naast interessante gesprekken met de prijsuitreikers was er ook nog een indrukwekkende presentatie van Rolf Schrama en speelden alle aanwezigen mee met de Actief Zutphen quiz petje op petje af.

We danken iedereen die, op wat voor wijze dan ook, medewerking heeft verleend aan het Zutphense Sport en Beweeg Gala 2024. Op naar volgend jaar!!

Het gehele gala is terug te kijken via berkelstroom.nl